Cel puțin patru echipe se vor lupta pentru a nu încheia pe locul 16, în timp ce Ingolstadt – ocupanta poziției 17 – încă mai are șanse de a scăpa de căderea în liga secundă. La vârf, Bayern München și RB Leipzig sunt mari favorite pentru clasări pe locurile 1-2, în timp ce Borussia Dormtmund și Hoffenheim se vor duela pentru poziția a 3-a. Cinci echipe sunt încă în luptă pentru un loc în Liga Europa.
Bayer Leverkusen și Schalke dau startul weekendului de Bundesliga vineri. Cele două echipe sunt cu siguranță dezamăgite în ce privește pozițiile lor din clasament înaintea finalului de sezon. Ele sunt chiar „vecine” pe locurile 11 și 12. Doar două puncte le separă, în favoarea lui Schalke, iar cu bătălia împotriva retrogradării în plin avânt nu mult mai jos în clasament, ambele vor dori să câștige cele trei puncte în acest meci. Forma este o problemă atât pentru Bayer, cât și pentru Schalke. Niciuna dintre ele nu a reușit să câștige mai mult de un meci din ultimele cinci. Bayer 04 Leverkusen – FC Schalke 04 este LIVE pe Eurosport, vineri la 21:30.
Două dintre echipele implicate în lupte importante în acest final de sezon sunt Borussia Dortmund și FC Köln. Prima dintre ele este în căutarea consolidării poziției a 3-a după ce a trecut în fața lui Hoffenheim în acest weekend, iar cea de-a doua a căzut pe locul 8 după un șir de rezultate negative, dar încă are o șansă la calificarea în Liga Europa. Dormund va fi cu siguranță mare favorită pe Westfalenstadion, dar chiar și așa, este important să amintim că ultima dată când a câștigat în fața lui Köln a fost în anul 2012. Cinci meciuri disputate între cele două de atunci au produs trei egaluri și două victorii pentru Köln. Borussia Dortmund – 1. FC Köln este LIVE pe Eurosport, sâmbătă la 16:30.
Premier League
Un meci al lui Arsenal din Premier League, anchetat! Suma uriașă care s-a pariat pe un avertisment
ACUM 17 MINUTE
Momentul nu ar fi putut fi mai prost pentru Wolfsburg. Echipa suferă într-o luptă pentru a evita retrogradarea, fiind clasată momentan pe locul 14, la doar un punct de incertitudine. Ea va înfrunta lidera și potențiala campioană Bayern München sâmbătă. Singura victorie a lui Bayern în ultimele patru meciuri a venit în Der Klassiker – derby-ul câștigat cu 4-1 în fața lui Dortmund. Două egaluri au urmat, dar avantajul echipei în frunte este încă de opt puncte – mai mult decât suficient cu patru etape rămase de jucat. Wolfsburg va spera ca Bayern să nu revină la obișnuitele victorii în acest weekend. Wolfsburg - Bayern München este LIVE pe Eurosport, sâmbătă la 19:30.
Augsburg și Hamburg joacă duminică în ceea ce este probabil cel mai important meci al weekendului. Cele două echipe sunt rivale directe în lupta pentru evitarea retrogradării. Gazdele sunt momentan pe locul 16, înfruntând posibilitatea unui play-off pentru a rămâne în Bundesliga sezonul următor. Hamburg este la doar un punct mai sus, pe 15. Echipa a avut o șansă imensă de a înregistra o victorie etapa trecută, dar a fost învinsă pe teren propriu de codașa Darmstadt – primele puncte câștigate de Darmstadt în deplasare în cincisprezece meciuri! Nu va fi un duel între două echipe de top, dar miza nu ar fi putut fi mai mare în acest meci. FC Augsburg – Hamburger SV este LIVE pe Eurosport, duminică la 16:30.
În încheierea weekendului vor juca Hoffenheim și Eintracht Frankfurt. Egalul, 1-1, al lui Hoffenheim cu Köln de etapa trecută a făcut ca echipa să cadă un loc în clasament, detrimentul lui Dortmund. O victorie împotriva lui Frankfurt este necesară pentru gazdele de sâmbătă dacă ele doresc o calificare directă în faza grupelor Ligii Campionilor. În același timp, poziția a 9-a ocupată de Frankfurt este la doar trei puncte distanță de o potențială calificare în Liga Europa. După o serie dezastruoasă de rezultate, Eintracht a reușit în sfârșit să câștige weekendul trecut, pe teren propriu cu Augsburg. Va mai reuși un astfel de rezultat în fața unei echipe de top din Bundesliga? 1899 Hoffenheim – Eintracht Frankfurt este LIVE pe Eurosport, duminică la 18:30.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM O ORĂ
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 2 ORE