Profesorul Jean-Paul Mira, șeful serviciului de resuscitare la spitalul Cochin din Paris şi Camille Locht, cercetător la Inserm (Institutul Francez de Sănătate și Cercetări Medicale) au purtat miercuri o discuţie, în studioul LCI, pe seama posibilităţii apariţiei unui vaccin împotriva COVID-19.
În prezent, peste 50 de laboratoare din întreaga lume lucrează pentru a descoperi leacul şi există toate premisele că un vaccin va fi gata în toamnă. Totuşi, în condiţiile în care peste 1 milion de oameni au fost afectaţi de virus, s-a pus problema dacă nu va putea fi gata un antidot mai repede.
Testele pe oameni vor începe în vară, probabil, iar pentru ca lucrurile să se desfăşoare mai repede Camile Locht a venit cu o propunere controversată. "Nu ar trebui să facem acest studiu în Africa, unde nu există măşti, nu există tratament şi nici condiţii?", a fost remarca lui Jean-Paul Mira, după ce colegul de platou a vorbit despre faptul că testele vor fi făcute în paralel în Australia, Olanda și Germania.
Serie A
Replica acidă a lui Lukaku pentru oficialii Serie A: "De ce a trebuit să fie infectat un jucător?"
03/04/2020 LA 08:22
Răspunsul lui Locht a venit imediat: "Ai dreptate. În prezent ne gândim în paralel la un studiu efectuat în Africa".
Discuţia dintre cei doi a generat polemici enorme pe reţelele de socializare, inclusiv fotbalişti sau foşti fotbalişti criticând dur soluţia.
"Africa nu este terenul vostru de joacă!", a scris Eto'o pe o reţea de socializare, folosind totodată o serie de invective la adresa medicilor, care nu pot fi reproduse. "Ăştia vorbesc serios???", a scris si Olivier Dacourt, indignat de propunerile vehiculate.
Nu doar în lumea sportului au existat ecouri la propunerile făcute de cei doi medici. Şi Olivier Faure, prim secretar al Partidului Socialist din Franţa şi-a manifestat indignarea. "Nu e nicio provocare, e pur şi simplu rasism. Africa nu e laboratorul Europei, africanii nu sunt şobolani", a fost mesajul lui Faure.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM O ORĂ
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 8 ORE