Fuentes a fost doctorul în jurul căruia s-a desfășurat "Operațiunea Puerto", probabil cel mai cunoscut scandal de dopaj din istoria sportului, după "Festina" (1998). Acesta a indicat deja că s-a ocupat cu doparea sistematică a atleților încă dinainte de Jocurile Olimpice din 1992, desfășurate la Barcelona. Ulterior, s-a dedicat ciclismului, însă a avut legături strânse și cu mulți fotbaliști sau tenismeni.
Acum, la mulți ani distanță de la cazurile care au ținut prima pagină a ziarelor de pretutindeni, celebrul Fuentes a acceptat să ofere un interviu pentru emisiunea Lo de Évole, care va fi difuzat duminică. Deja postul care produce emisiunea a venit cu un promo pe subiect, în teaser Fuentes promițând să spună lucruri care vor zgudui lumea sportului, în general, și a ciclismului în special.

Promoul cu doctorul Fuentes în prim plan și impactul avut de "Operațiunea Puerto"

Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM O ORĂ
Jurnalist: Credeți că mulți oameni vor fi extrem de speriați de ceea ce puteți să spuneți?
Fuentes: Cu siguranță.
Jurnalist: Ați dopat cicliști?
Fuentes: Definiți dopingul.
Jurnalist: Ați apelat la mijloace care nu se încadrau în normele legale, ați trișat?
Fuentes: Da, nu știu pe altcineva care să fi făcut diferit.
"Operațiunea Puerto" a izbucnit în 2006, la Madrid, cu doar câteva săptămâni înainte de Turul Franței. Poliția a făcut un raid la laboratorul medicului și a găsit zeci de fiole cu sânge, care nu puteau face legătura directă cu sportivii, pentru că se foloseau nume de cod. Cert e că s-a descoperit astfel un adevărat centru de dopaj, care opera în toată Europa de ani de zile.
În 2013, Fuentes a fost găsit vinovat de un tribunal din Spania, dar suspendarea sa nu a reprezentat nimic prin comparație cu modul în care a fost pătată imaginea unor cicliști precum Ivan Basso, Tyler Hamilton, Jan Ullrich sau Alejandro Valverde, toți apropiați ai doctorului. În total, prin teste ADN, au fost descoperiți 36 de sportivi care au beneficiat de dopaj sistematic din partea lui Fuentes, dar numele celor mai mulți nu au fost făcute publice. Asta în principal din cauza termenului de prescripție de 10 ani din legislația WADA.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 11 ORE
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 15 ORE