După momentul nefericit din finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, care a făcut înconjurul lumii, fostul medic al echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, și-a amintit prin ce au trecut 'tricolorii' la Campionatul European din 2008.
Doctorul a povestit că, la meciul cu Italia, Mirel Rădoi a suferit o lipotimie cauzată de un traumatism suferit în urma unei ciocniri violente de Răzvan Raț. Actualul selecționer al României a rămas atunci inconștient pe gazon, iar medicul s-a văzut nevoit să alerge după un cărucior pentru a-l transporta la ambulanță.
Pompiliu Popescu și-a amintit și de incidentul în care a fost implicat Ciprian Marica, tot în 2008, după ce s-a lovit cap în cap cu Marius Niculae, în timpul unui antrenament al tricolorilor.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
"Noi am avut la Campionatul European din 2008 două situații. Una a fost cu Mirel Rădoi și cealaltă, înainte de a începe Campionatul European, chiar cu Marica. S-a ciocnit cap în cap cu Marius Niculae și și-a pierdut cunostința. A fost cu el la spital, l-am urmărit toată noaptea. Am stat de gardă la patul lui.
Acestea sunt lipotimii cauzate de traumatisme. Și în cazul lui Mirel Rădoi, care s-a ciocnit, în meciul cu Italia, de Raț. Rădoi și-a pierdut cunostința și, până a venit salvarea, a trebuit să alerg după un cărucior în afara stadionului, iar acolo nu am rămas decât eu cu el, așteptând salvarea. Deci și UEFA are unele sincope, în schimb regulamentele și procedurile sunt foarte clare", a declarat fostul doctor al echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, la Pro TV.

Eriksen ar fi făcut un infarct pe teren

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, de la Euro 2020, și a fost resuscitat chiar pe teren. Medicii au intervenit imediat și l-au resuscitat pe mijlocașul danez, sub privirile îngrijorate ale coechipierilor.
Fotbalistul a fost transportat, ulterior, la spital, de unde au venit vești îmbucurătoare, potrivit cărora Eriksen se află în afara oricărui pericol, fiind stabil și conștient.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi, optimist înainte de duelul cu Macedonia de Nord! "Avem speranțe la locul 2!"
07/09/2021 LA 16:44