Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi, aproape de o tragedie la Euro 2008! Dezvăluiri de ultimă oră ale fostului medic al naționalei

Bianca Dumitru

Publicat 13/06/2021 la 11:38 GMT+3

Christian Eriksen a fost protagonistul unui moment dramatic în minutul 42 al meciului dintre Danemarca și Finlanda. Fostul doctor al naționalei României a povestit că și Mirel Rădoi a fost în centrul unui eveniment nefericit la Euro 2008.

Mirel Rădoi și Răzvan Raț (Romania), la Euro 2008

Credit imagine: Getty Images

După momentul nefericit din finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda, care a făcut înconjurul lumii, fostul medic al echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, și-a amintit prin ce au trecut 'tricolorii' la Campionatul European din 2008.
Doctorul a povestit că, la meciul cu Italia, Mirel Rădoi a suferit o lipotimie cauzată de un traumatism suferit în urma unei ciocniri violente de Răzvan Raț. Actualul selecționer al României a rămas atunci inconștient pe gazon, iar medicul s-a văzut nevoit să alerge după un cărucior pentru a-l transporta la ambulanță.
Pompiliu Popescu și-a amintit și de incidentul în care a fost implicat Ciprian Marica, tot în 2008, după ce s-a lovit cap în cap cu Marius Niculae, în timpul unui antrenament al tricolorilor.
"Noi am avut la Campionatul European din 2008 două situații. Una a fost cu Mirel Rădoi și cealaltă, înainte de a începe Campionatul European, chiar cu Marica. S-a ciocnit cap în cap cu Marius Niculae și și-a pierdut cunostința. A fost cu el la spital, l-am urmărit toată noaptea. Am stat de gardă la patul lui.
Acestea sunt lipotimii cauzate de traumatisme. Și în cazul lui Mirel Rădoi, care s-a ciocnit, în meciul cu Italia, de Raț. Rădoi și-a pierdut cunostința și, până a venit salvarea, a trebuit să alerg după un cărucior în afara stadionului, iar acolo nu am rămas decât eu cu el, așteptând salvarea. Deci și UEFA are unele sincope, în schimb regulamentele și procedurile sunt foarte clare", a declarat fostul doctor al echipei naționale a României, Pompiliu Popescu, la Pro TV.

Eriksen ar fi făcut un infarct pe teren

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, de la Euro 2020, și a fost resuscitat chiar pe teren. Medicii au intervenit imediat și l-au resuscitat pe mijlocașul danez, sub privirile îngrijorate ale coechipierilor.
Fotbalistul a fost transportat, ulterior, la spital, de unde au venit vești îmbucurătoare, potrivit cărora Eriksen se află în afara oricărui pericol, fiind stabil și conștient.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo