Articol scris de Romeo Ene
Forul european chiar şi-a schimbat propriul logo de pe contul de Twitter în culorile curcubeului, reafimând "angajamentul ferm împotriva homofobiei".
Sub spectrul criticilor de marți și refuzul de a lăsa stadionul din München să lumineze în culorile comunității LGBT, UEFA a asigurat că decizia sa nu a fost "politică", spre deosebire de cererea Munchenului de a protesta împotriva unei legi maghiare recente, ce a fost considerată discriminatorie.
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
ACUM 29 MINUTE

Răspunsul UEFA

Această cerere a fost "legată de prezența echipei maghiare de fotbal pe acel stadion pentru meciul împotriva Germaniei", amintește UEFA, deoarece meciul urmează să se dispute în această seară, fiind ultima etapă a grupelor turneului desfășurat în 11 orașe-gazdă din 11 țări. , inclusiv Munchen și Budapesta. Organismul, care are 55 de federații membre în țări cu peisaje politice variate, se străduiește să țină la distanță întrebările politice în timp ce își afișează ’’valorile” egalitare.
"Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm pentru o societate mai diversificată și incluzivă", a declarat organizația într-un scurt text postat pe Twitter. Prin urmare, forul și-a încercuit logo-ul cu culorile pe care refuză să le vadă afișate în fața maghiarilor, afirmând faptul că acest curcubeu "simbolizează valorile (sale)", adică "o societate mai dreaptă și egalitară, tolerantă pentru toți, indiferent de importanța istoria lor personală, credințele sau genul". Ungaria a adoptat marțea trecută un text care interzice "promovarea" homosexualității în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor, în timp ce guvernul lui Viktor Orban sporeşte restricțiile asupra comunității LGBT.
Rasismul, homofobia, sexismul și toate formele de discriminare reprezintă o pată pe societatea noastră și reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale sportului de astăzi. Comportamentul discriminatoriu a afectat atât meciurile în sine cât și discursul online în legătură cu sportul pe care îl iubim", au afirmat cei de la UEFA într-un comunicat.
"Cu toate acestea, UEFA, prin statuturile sale, este o organizație neutră din punct de vedere politic și religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri - o cerere venită ca un răspuns la o decizie a parlamentului maghiar - UEFA trebuie să respingă cererea", se arată în comunicat.
Liga
Gerard Pique, după egalul de la Cadiz: "Încă putem să ne batem la titlu în acest sezon"
ACUM O ORĂ
Bundesliga
Julian Nagelsmann a vorbit pentru prima oară de transferul care ar face din Bayern echipa perfectă
ACUM O ORĂ