articol de Romeo Ene
Marko Arnautovic a intrat pe teren în minutul 59, iar în minutul 89 a reușit să înscrie golul de 3-1 și a închis practic orice speranță pentru macedoneni. Bucuria austriacului a fost controversată, atacantul a fost foarte nervos după gol și a făcut niște gesturi pentru care a fost acuzat de rasism. Arnautovic a gesticulat vehement și a strigat de mai multe ori, dar căpitanul Alaba i-a pus mâna la gură și a încercat să-l calmeze.
The Guardian precizează că atacantul austriac și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit ’’cuvinte aprinse”, dar există acuzații de rasism aici, iar acesta ar putea fi suspendat pe toată durata turneului.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 6 ORE

UEFA a deschis anchetă disciplinară

Se pare că gestul lui Arnautovic, mai exact cuvintele sale, se referă la lucruri pe care le-a spus despre câţiva jucători nord-macedoneni, din cauza faptului că au anumite rădăcini albaneze.
Atacantul s-a apărat, precizând faptul că nu poate fi rasist deoarece are mulţi prieteni în ţări diferite. The Guardian confirmă faptul că Macedonia de Nord dorește cea mai dură sancţiune posibilă pentru Arnautovic. The Times a informat că austriacul riscă să fie suspendat pentru întreg turneul.
S-a discutat atât de mult despre cea mai bună modalitate prin care jucătorii trimit un mesaj pentru a arăta că sunt împotriva rasismului, dar acum a venit momentul ca UEFA să analizeze situaţia şi să ofere un verdict clar.
"Noi, fotbaliștii, ne dorim mereu să jucăm, dar ați văzut ce fel de caracter este. A intrat și a dat 100% imediat. De aceea îl percep ca un lucru pozitiv", a spus Alaba despre colegul său. Apoi, austriacul a făcut un gest cu semnul OK către macedoneanul Ezgjan Alioski. Marca scrie că acest gest este considerat simbol al ”supremației albe” în anumite contexte.
"Au existat câteva cuvinte dure, ieri, în tensiunea meciului, iar pentru acestea doresc să-mi prezint scuzele, mai ales prietenilor mei din Macedonia de Nord și Albania.
Vreau să spun un lucru foarte clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea. Cine mă cunoaște este conștient de acest lucru",a explicat Arnautovic, pe Instagram.
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 6 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Stanciu și Pușcaș, optimiști după meciul cu Bosnia! Ce spun despre posibila plecare a lui Iordănescu
ACUM 6 ORE