Spania a terminat faza grupelor neînvinsă și s-a calificat în optimile de finală, acolo unde va înfrunta Croația, luni, 28 iunie, de la ora 19:00, pe arena Parken din Copenhaga. Unul dintre fotbaliștii din lotul lui Luis Enrique a fost criticat intens după rezultatele obținute în primele meciuri de la Euro 2020.
Alvaro Morata a primit amenințări cu moartea în urma prestațiilor sale. Fotbalistul legitimat la Juventus a ratat ocazii importante în toate cele trei partide din grupa E, în meciul cu Slovacia ratând inclusiv o lovitură de la 11 metri. Atacantul a dezvăluit în presa din Spania că suporterii i-au trimis mesaje extrem de dure, în care i-au amenințat inclusiv familia și copiii.
"Nu am dormit 9 ore după meciul cu Polonia. Am primit ameninţări, insulte la adresa familiei mele, au fost oameni care mi-au scris 'sper să îţi moară copiii'. Mă deranjează că soţia mea trebuie să treacă prin aşa ceva. De fiecare dată când sunt în vestiar, telefonul meu stă în altă parte.
Liga
Xavi are conceput un plan de rezervă, în caz că-l ratează pe Lewandowski! Ce atacant vrea la Barca
14/05/2022 LA 07:35
Poate nu mi-am făcut treaba bine. Înţeleg că sunt criticat pentru că nu am marcat, dar aş vrea ca oamenii să se pună în locul unui care primeşte ameninţări, căruia i se spună că ar vrea să îi moară copiii. Nu am dormit în ultimele zile, din cauza adrenalinei", a spus Morata, potrivit El Partidazo de Cope.
Fotbalistul a adăugat că, în ciuda acestor incidente, se simte bine și este motivat să facă o figură frumoasă în următoarele faze ale Campionatului European: "Sunt bine. Probabil că, în urmă cu câţiva ani, aş fi fost praf. Sunt foarte fericit şi foarte motivat că am ajuns în optimi. E fotbal şi sunt fericit. Cine nu mă crede nu mă cunoaşte."

Programul optimilor Euro 2020

Sâmbătă, 26 iunie:
  • Țara Galilor - Danemarca (19:00, Johan Cruyff Arena, Amsterdam)
  • Italia - Austria (22:00, Wembley, Londra)
Duminică, 27 iunie:
  • Olanda - Cehia (19:00, Puskas Arena, Budapesta)
  • Belgia - Portugalia (22:00, La Cartuja Stadium, Sevilla)
Luni, 28 iunie:
  • Croația - Spania (19:00, Parken Stadium, Copenhaga)
  • Franța - Elveția (22:00, Arena Națională, București)
Marți, 29 iunie:
  • Anglia - Germania (19:00, Wembley, Londra)
  • Suedia - Ucraina (22:00, Hampden Park, Glasgow)
Cupa Mondială FIFA
Ronaldinho are două favorite pentru CM din Qatar! Ce selecționer l-a impresionat
11/04/2022 LA 10:59
Cupa Mondială FIFA
Gerard Pique ar vrea să revină la națională pentru CM din Qatar! Anunțul jurnaliștilor din Spania
01/04/2022 LA 08:51