Andriy Shevchenko a criticat faptul că unele echipe de la Euro 2020 au avut avantajul de a juca meciurile acasă după ce Anglia a eliminat Ucraina în sferturile de finală.
Toate cele patru echipe din semifinale au jucat toate meciurile din faza grupelor acasă iar meciul jucat de Anglia pe Olimpico din Roma a fost primul jucat de englezi în afara Londrei.
Spania, Italia și Danemarca au beneficiat și ele de avantajul terenului propriu iar antrenorul Ucrainei a insitat că acest lucru a adus un mare avantaj.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Cred că a fost un avantaj masiv. În primul rând, joci toate meciurile pe propriul stadion. Nu trebuie să călătorești, te antrenezi la propria bază de antrenamente, ai tot staff-ul lângă tine. Acest lucru face o diferență imensă”, a declarat Shevchenko.

Shevchenko a lăudat jocul Angliei

„Anglia a fost mai puternică în jocul aerian, iar noi l-am pierdut pe fundașul nostru central (Krivtov), care le-ar fi putut pune probleme. În opinia mea, asta a determinat cursul jocului. E adevărat că a existat și o scădere a concentrării la începutul reprizei a doua, dar problema a fost jocul aerian.
Cred că Ucraina a făcut un European bun. În ciuda absnețelor din lot, am încercat întotdeauna să jucăm bine. Anglia a fost eficientă, a speculat greșelile noastre”, a afirmat el.
”Euro s-a încheiat pentru noi, vom analiza parcursul, vom face un bilanț. Federația va trebui să ia o decizie, dar există timp pentru asta, nimeni nu se grăbește”, a adăugat Shevchenko.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11