Anglia - Croația a fost derby-ul primei etape a Grupei C, dar cele două formații au dat senazația că nu au turat la maxim motoarele în primul meci de la EURO.
În fața unui Wembley mai populat ca niciodată în ultimul an, englezii au început în forță, iar Foden a lovit bara în minutul 6, cu o execuție superbă, dar aceea avea să rămână cea mai mare ocazie a prime părți.
Până la pauză, englezii au încercat să desfacă defensiva foarte bine organizată a Croației, fără succes însă. Spre finalul primei reprize fanii britanici au început să-și piardă răbdarea și din tribune s-au auzit câteva huiduieli.
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10

EURO 2020 | Anglia - Croația 1-0

Repriza secundă a început în aceeași notă, cu Anglia în control, dar fără pericol la poarta Croației. Echilibrul s-a rupt însă în minutul 57, datorită în special lui Kalvin Philips. Mijlocașul lui Leeds a destabilizat apărarea crată printr-un dribling de efect, iar apoi l-a servit excelent pe Raheem Sterling, care nu a ratat din poziție de unu la unu cu portarul advers, chiar dacă a acesta a atins ușor mingea. Acesta a fost primul gol marcat de Sterling pentru Anglia la un turneu major.
Golul marcat de Sterling a declanșat fiesta pe străzile din marile orașe ale Angliei, care s-au adunat în locuri special amenajate pentru a urmări partida.
Harry Kane putea face 2-0 peste numai câteva minute, dar atacantul lui Tottenham a lovit defectuoas dintr-o poziție foarte bună. Mai mult, acesta s-a lovit de bară la faza respectivă, dar s-a ridicat relativ repede după ce a primit câteva îngrijiri medicale.
Totuși, Kane a fost schimbat în minutul 82 de Southgate, în locul său intrând Jude Bellingham, care a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist care joacă într-un meci la un Campionat European.
În privința a ceea ce s-a întâmplat pe teren, Anglia s-a retras și s-a mulțumit să apere avantajul minim, iar croații au avut mai mult inițiativa. Deși a presat pe final, vicecampioana mondială nu a găsit drumul către poarta lui Pickford, iar tabela a rămas nemodificată până la final.
Așadar, Anglia rupe un record negativ care data din 1968, de când naționala Albionului juca în premieră la un Campionat European. Niciodată Anglia nu câștigase primul meci la un astfel de turneu final. În schimb, Croația nu pierduse nici un prim meci de la EURO, astfel că Modric & Co au bifqat un record negativ din acest puncte de vedere.
Prin acest succes, Anglia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi. Nici pentru croați nu este totul pierdut, dar totul va depinde de rezultatele din meciurile următoare, cu Cehia și Scoția, 2 echipe care se vor înfrunta mâine în prima rundă.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56