Danemarca a terminat cu fruntea sus Euro 2020. A ținut piept Angliei 120 de minute, chiar dacă are jucători mult mai slab cotați. Asta și în condițiile în care în prelungiri au jucat în 10, după ce Mathias Jensen s-a accidentat, iar selecționerul nu mai avea schimbări la dispoziție.
Calificarea s-a decis grație unui penalty controversat. La faza în care Sterling a intrat în careu, erau două mingi pe teren, iar centralul ar fi trebuit să oprească jocul. Apoi, se pune în discuție dacă vreunul dintre fundașii danezi l-au atins sau nu pe vârful lui Southgate. Reluările par să indice un răspuns negativ la această întrebare.

Danezii sunt siguri: Nu a fost penalty la Sterling

Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
IERI LA 21:31
Kasper Hjulmand, antrenorul nordicilor, e mândru de echipa sa, însă nu poate trece peste faza din prelungiri, în care Sterling a beneficiat, în opinia lui, de suportul arbitrului și complicitatea VAR-ului.
"Există o mulțime de lucruri care ne-au împiedicat să ajungem în finală. Am revăzut faza penaltyului și nu cred că trebuia indicată lovitură de pedeapsă. Au existat, de asemenea, două mingi pe teren pentru o lungă perioadă de timp și nu s-a întrerupt meciul. Chiar și așa, am făcut tot ce am putut", a spus Hjulmand după meci.
Trăiesc două sentimente. Există o dezamăgire, dar și o mândrie profundă. Cred că am avut oportunități și sunt atât de dezamăgit că nu am ajuns în finală. Dar există și o mândrie în această călătorie prin care am trecut. Felul în care am jucat a fost incredibil | Hjulmand, selecționerul Danemarcei.

Euro 2020 | Schmeichel, deranjat de un laser la penalty

Pe lângă discuția privind contactul la penaltyul lui Sterling și prezența celor două mingi pe teren, goalkeeperul Danemarcei a avut un laser pe față, la faza penaltyului lui Kane.
"Fox Sports" numește demersul fanului englez un "act idiot", în timp ce Manchester Evening News folosește același termen pentru a cataloga "gluma" suporterului britanic.
Trebuie spus, totuși, că Schmeichel nu a fost derutat de laser, el reușind să apere penaltyul în primă fază, dar, din păcate pentru danezi, mingea a fost respinsă în față, iar Kane a împins balonul în plasă. Chiar și așa Ekstra Bladet, cel mai citit ziar danez, are doar cuvinte de laudă la adresa lui Kasper, care, "a demonstrat că e un goalkeeper de clasă mondială". Într-adevăr, portarul lui Leicester a fost probabil cel mai bun jucător de pe teren miercuri, paradele sale ținând-o în viață pe Danemarca.
Anglia s-a calificat controversat în finala EURO 2020, unde va întâlni Italia. Pentru englezi este prima finală de campionat european din istorie și prima într-o competiție majoră, după 55 de ani, ultima fiind cea de la mondialul din 1966.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32