Marko Arnautovic a marcat golul 3 al Austriei în victoria cu 3-1 împotriva Macedoniei de Nord, iar atacantul s-a bucurat într-un mod ostentativ, fiind cu greu stăpânit de coechipierii săi.
După meci, au apărut insinuări conform cărora gesturile făcute de austriac după marcarea golului au avut tentă rasistă. Mai exact, acesta a făcut un semn către macedoneanul Ezgjan Alioski, care este considerat în unele culturi drept un semn pentru "OK", însă în alte locuri se traduce prin "puterea albilor".

Arnautovic, suspedat o etapă de la EURO 2020

Campionatul European UEFA
Italia, calificată în sferturile Euro 2020 după prelungiri! Chiesa și Pessina au adus victoria
26/06/2021 LA 21:30
Federația macedoneană a sesizat UEFA cu privire la gestul lui Arnautovic, iar forul european a deschis o anchetă.
Astăzi a venit și verdictul, atacantul austriac fiind suspendat pentru următorul meci de la EURO, cel cu Olanda, din a 2-a etapă a fazei grupelor. Chiar dacă zilele trecute s-a vorbit că Arnautovic ar putea primi o suspendare mai dură, cei de la UEFA nu l-au găsit vinovat de rasism pe atacant, astfel că pedeapsa a fost minimă.
De altfel, Arnautovic și-a cerut scuze imediat pentru felul în care s-a bucurat după golul marcat în poarta Macedoniei de Nord și a menționat că nu este sub nicio formă rasist.
"Au existat câteva cuvinte dure, ieri, în tensiunea meciului, iar pentru acestea doresc să-mi prezint scuzele, mai ales prietenilor mei din Macedonia de Nord și Albania. Vreau să spun un lucru foarte clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea. Cine mă cunoaște este conștient de acest lucru", a explicat Arnautovic a 2-a zi de după meciul de la București.
Campionatul European UEFA
Rusia - Danemarca 1-4, Finlanda - Belgia 0-2! Danezii joacă cu Țara Galilor în optimi, rușii out!
21/06/2021 LA 05:36
Campionatul European UEFA
Meciul de pe Arena Națională a intrat în istoria Euro! Ce bornă a fost atinsă în partida Austriei
14/06/2021 LA 12:34