Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Arogantă, Franța a fost pedepsită de fotbal!" Jose Mourinho a pus la zid naționala lui Deschamps

Irina Aldea

Publicat 14/07/2021 la 07:31 GMT+3

Ultimul meci găzduit de Arena Națională la EURO 2020 a fost și cel mai spectaculos. Elveția a oferit surpriza turneului eliminând Franța, campioana mondială, după o partidă incendiară, în care Mbappe a ratat penalty-ul la loviturile de departajare.

Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Naționala de fotbal a Elveției, pregătită de Vladimir Petkovic, a fost condusă cu 3-1 pe Arena Națională în optimile de finală, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3). După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni).
În ciuda înfrângerii dureroase încasată de "cocoșii galici", Jose Mourinho crede că Franța a fost cea mai bună echipă de la EURO 2020. Noul antrenor al AS Roma este de părere că aroganța francezilor a stat în calea calificării în sferturile de finală. Portughezul spune că trupa pregătită de Didier Deschamps a fost mult mai bună decât finalistele Italia și Anglia.

Jose Mourinho, verdict dur pentru naționala de fotbal a Franței

"Pentru că a fost arogantă, Franța a pierdut șansa de a câștiga un nou Campionat European, să fie și campioană mondială și europeană. În acea echipă este un potențial incredibil. În ceea ce privește talentul, nu poate fi comparată cu o altă echipă. Franța este o echipă mai bună decât Anglia, o echipă mai bună decât Italia, dar fotbalul i-a pedepsit. Au meritat-o.
Au început meciul cu Elveția cu o foarte mare aroganță. Felul în care au jucat a fost arogant. Au făcut schimbările din timp, au distrus Elveția în 20 de minute și a fost grozav. Cel mai frumos fotbal pe care l-am văzut la EURO a fost jocul Franței împotriva elvețienilor. Când au înscris al treilea gol, fotbalul i-a pedepsit pentru felul în care au sărbătorit, pentru felul în care au reacționat, pentru schimbările făcute de Deschamps.
L-a înlocuit pe Griezmann cu Sissoko în ultimul minut, fără să se gândească la riscul de a intra în prelungiri. Apoi s-au accidentat în prelungiri. Nu s-au așteptat la asta. Fotbalul a pedepsit cea mai bună echipă de la acest turneu final. Părerea mea este că francezii sunt singurii vinovați. Au fost cea mai bună echipă", a declarat Jose Mourinho în presa din Franța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo