Campioana mondială părea să fie aproape de o calificare fără probleme în sferturile de finală după ce fusese condusă inițial cu 1-0. Francezii au revenit datorită unei duble a lui Benzema și a unei reușite superbe a lui Paul Pogba pentru a face 3-1.
Totuși, Elveția a marcat două goluri în finalul meciului pentru a trimite partida în prelungiri pentru ca apoi să câștige meciul la penalty-uri după ratarea lui Kylian Mbappe.

Keane, Neville și Vieira, cuvinte dure pentru naționala Franței

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
”Cred că elvețienii au fost echipa perfectă pentru a ataca Franța și ne-au șocat pe toți. Sunt absolut uimit de ce am văzut în ultimele 120 de minute”, a declarat Gary Neville pentru ITV.
”Cred că a fost un dezastru din partea Franței, încă din primul minut. Au crezut că trebuie doar să se prezinte la meci, sistemul de joc a fost cu totul greșit, jucătorii nu aveau nici cea mai mică idee privind ce trebuiau să facă în prima repriză. Și au jucători atât de buni încât au reușit cumva să facă 3-1. Dar a fost un dezastru”, consideră Neville.
”Era clar de când mergea spre minge Mbappe, m-am gândit ”oh, nu!”. El are aspirații de a fi cel mai bun jucători din lume, la fel ca Messi și Ronaldo. Asta este un mic obstacol pentru el, dar este și un mare test pentru următoarele săptămâni. Dar cred că va trece peste acest moment, chiar dacă va fi greu”, a adăugat englezul.
Patrick Vieira, fostul mijlocaș francez, a declarat că a fost ”dezamăgit” de atitudinea arătată de echipa lui Didier Deschamps.
”Oricine poate rata un penalty, dar trebuie să recunoaștem meritele elvețienilor pentru că eu cred că echipa mai bună a câștigat astăzi. Echipa mai bună a fost Elveția, ei meritau să se califice. Sunt dezamăgit de atitudinea francezilor. Cred că a fost o națională slabă, nu a existat unitate sau spirit de luptă, nu am jucat ca o echipă, deci nu meritam să ne calificăm”, consideră Vieira.
Roy Keane i-a criticat și el pe francezi: ”Francezii au fost o mare dezamăgire, aveau meciul câștigat la 3-1, Au venit cu atitudinea greșită, reușiseră să se salveze cu talentul lor, dar nu a fost destul și mă bucur că au fost pedepsiți pentru asta. Poți să ai toată calitatea din lume, dar dacă nu vii cu atitudinea potrivită, este greu să revii”, a afirmat Keane.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11