Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Leonardo Bonucci, show total la interviurile de după finala EURO 2020

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"
27/12/2021 LA 17:36
Leonardo Bonucci, omul care a adus egalarea pentru trupa lui Roberto Mancini, a fost în al nouălea cer după ce Italia a câștigat finala de pe Wembley cu Anglia și le-a transmis fanilor englezi un mesaj savuros: "Să stea jos și să se bucure de niște paste. Mi-a plăcut atmosfera din seara asta de pe Wembley, îmi place când am de-a face cu medii ostile. Am simțit că vom câștiga titlul în această seară", a spus Bonucci la finalul meciului cu Anglia.
Leonardo Bonucci a fost declarat jucătorul finalei Campionatului European 2020, în timp ce colegul lui, portarul Gianluigi Donnarumma (a apărat penalty-urile executate de Sancho și Saka) a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.Italia a câștigat pentru a doua oară în istorie Campionatul European de fotbal. Echipa lui Mancini s-a mai impus în 1968.
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34
Fotbal
România a coborât 7 locuri în clasamentul FIFA în 2021! Cum arată top 10 cele mai bune naționale
23/12/2021 LA 11:55