Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Leonardo Bonucci, show total la interviurile de după finala EURO 2020

Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10
Leonardo Bonucci, omul care a adus egalarea pentru trupa lui Roberto Mancini, a fost în al nouălea cer după ce Italia a câștigat finala de pe Wembley cu Anglia și le-a transmis fanilor englezi un mesaj savuros: "Să stea jos și să se bucure de niște paste. Mi-a plăcut atmosfera din seara asta de pe Wembley, îmi place când am de-a face cu medii ostile. Am simțit că vom câștiga titlul în această seară", a spus Bonucci la finalul meciului cu Anglia.
Leonardo Bonucci a fost declarat jucătorul finalei Campionatului European 2020, în timp ce colegul lui, portarul Gianluigi Donnarumma (a apărat penalty-urile executate de Sancho și Saka) a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.Italia a câștigat pentru a doua oară în istorie Campionatul European de fotbal. Echipa lui Mancini s-a mai impus în 1968.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56