Didier Deschamps a vorbit despre partida care a deschis spectacolul la Campionatul European. Selecționerul Franței a declarat, după meciul dintre Turcia și Italia, că a observat că fotbaliștii lui Mancini nu au experiență la echipa națională, motiv pentru care ar putea fi dezavantajați în lupta pentru trofeul competiției.
În același timp, însă, francezul a mărturisit că a crezut același lucru și despre jucătorii săi în 2018, atunci când Franța a reușit să se impună la Campionatul Mondial.
"Nu câștigi meciuri înainte să intri pe teren. Calitatea și talentul nu sunt de ajuns. Ai nevoie de tărie mentală, agresivitate și determinare, ceea ce noi am avut în Rusia, în 2018. Nu este ușor să câștigi. Să o faci de două ori este și mai greu. Ambiția nu trebuie să se transforme în încredere exagerată.
Fotbal
Mancini a dezvăluit că a visat Italia campioană mondială! Cine va fi marea învinsă și cine va marca
07/01/2022 LA 18:08
Italia poate avea ambiția de a ajunge departe chiar dacă mulți dintre jucători nu au multă experiență la echipa națională. Pentru mulți dintre ei, aceasta va fi prima competiție majoră, dar același lucru a fost valabil și pentru Mbappe sau Pavard în 2018, așa că trebuie să avem grijă.
Îmi place Chiesa. A avut un sezon bun la Juventus, dar și Barella. Apoi, îi au pe Immobile și Verratti, niște fotbaliști valoroși. Mancini a construit ceva foarte interesant, cu jucători tineri care au evoluat rapid și au obținut rezultate importante în Liga Națiunilor și la preliminariile Cupei Mondiale. De asemenea, Italia a scăzut media vârstei, dar au păstrat câțiva jucători experimentați", a declarat Didier Deschamps, potrivit Football Italia.

Ce așteptări are Mancini de la jucătorii Italiei

La rândul său, după meciul cu Turcia, selecționerul Italiei, Roberto Mancini, a declarat că este mulțumit de prestațiile jucătorilor săi, de la care se așteaptă să plimbe mingea foarte repede și în următoarele partide de la Campionatul European.
"Am jucat bine. Știam că nu va fi ușor, fiind și primul meci, dar mai ales pentru că am înfruntat un adversar puternic. Publicul ne-a ajutat foarte mult și a fost crucial pentru noi să plimbăm mingea foarte repede. Trebuie să facem asta în continuare. A fost o noapte frumoasă, sper să mai urmeze și altele. Mai avem drum lung până la Wembley", a declarat Mancini, potrivit TuttoMercatoWeb.
Franța debutează la Euro 2020 marți, de la ora 22:00, în compania Germaniei, în timp ce pentru Italia urmează miercuri, de la ora 22:00, partida cu Elveția. Astăzi, la Euro 2020 sunt programate 3 partide, primul meci urmând a se disputa de la ora 16:00. Detalii AICI.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mancini surprinde, după ce Italia a ratat calificarea directă la Cupa Mondială: "Câștigăm trofeul!"
27/12/2021 LA 17:36
Fotbal
2021 în Sport | Povestea naționalei Italiei. De la agonia ultimului Mondial la extazul de la Euro
23/12/2021 LA 13:34