Italia a avut un start perfect la Euro 2020. Jucătorii lui Roberto Mancini i-au învins cu 3-0 atât pe Turcia, cât și pe Elveția, iar mulți specialiști consideră că 'Squadra Azzurra' este printre marile favorite la câștigarea trofeului.
Selecționerul italienilor nu consideră, însă, că echipa lui se poate impune până în finala competiției. Mancini a declarat că principalele favorite sunt Franța, Portugalia și Belgia, care au avantajul unor performanțe anterioare importante.
"La Campionatul European mai sunt Franța, Portugalia și Belgia. Prima este campioană mondială, a doua este campioană europeană, iar ultima este prima echipă în clasamentul mondial. Sunt echipe care s-au construit în mai mulți ani și este natural ca ele să fie mai în față decât noi, dar orice se poate întâmpla în fotbal. Nu trebuie să credem că ni se cuvine totul.
Fotbal
Victorie cu borne istorice pentru Mancini și Italia, în preliminariile CM. Polonia - Anglia 1-1
08/09/2021 LA 20:57
Orice meci este dificil, întotdeauna trebuie să ieși pe teren și să joci fotbal. Am fost norocos pentru că am avut câțiva jucători foarte buni cărora le place să joace. Le place să fie acolo și să riște. Jucătorii sunt cei care merită toate laudele", a declarat Roberto Mancini, potrivit Daily Mail.

Minusurile Italiei la Euro 2020

Italia nu a mai pierdut niciun meci din toamna lui 2018, iar în ultimele 10 partide disputate în toate competiţiile nu a primit gol. În ciuda acestor rezultate, Mancini îndeamnă la calm, atrăgând atenția asupra faptului că experienţa nu e punctul forte al echipei sale.
"Această echipă are loc să fie îmbunătățită. Mulți jucători sunt încă tineri, nu au jucat încă în cupele europene, nu au aşa multă experienţă. Există echipe naționale care sunt în fața noastră din acest punct de vedere, dar în fotbal se poate întâmpla orice", a mai spus tehnicianul italienilor.

Semnalul de alarmă tras de Pedrazzini

Massimo Pedrazzini a analizat prestația Italiei din primele două partide de la Campionatul European. Fostul antrenor al celor de la FCSB este de părere că Italia a lăsat o impresie extrordinară în startul Euro 2020, dar a amintit și că 'Squadra Azzurra' a fost mereu printre favorite, având cu toate astea în palmares un singur titlu european, adjudecat în 1968.
"Valoarea Italiei este mare, dar mi-ar fi plăcut să o văd împotriva unei echipe care pune mai multe probleme. De acum încep meciurile grele. Să nu uităm că Italia nu a mai câștigat trofeu din 1968! De fiecare dată arătăm bine, ajungem acolo și apoi se întâmplă ceva și ratăm titlul. Să dea Dumnezeu că o să fie anul cel bun", a spus Pedrazzini în exclusivitate pentru Eurosport.
În cazul în care va câştiga grupa A, Italia va întâlni în optimi, pe Wembley, ocupanta locului 2 din grupa C, poziție pentru care se luptă Ucraina şi Austria. În ultimul meci din grupele Euro 2020, italienii îi vor înfrunta pe cei din naționala Țării Galilor, duminică, 20 iunie, de la ora 19:00.
Fotbal
2 jucători de la Chelsea, nominalizaţi de UEFA la titlul de jucătorul anului
19/08/2021 LA 15:30
Campionatul European UEFA
Un fost elev îl distruge pe Mancini, eroul Italiei: "Îl urăsc și am vrut să piardă finala cu Anglia"
18/07/2021 LA 06:19