Articol scris de la Alex Masgras
Gareth Southgate e decis să continue pe banca Angliei după eșecul din finala EURO 2020. Selecționerul în vârstă de 50 de ani vrea să conducă naționala și la mondialul din Qatar, turneu final care va avea loc la finalul anului viitor.

Southgate vrea să rămână selecționerul Angliei și are sprijinul Federației

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Directorul exectuiv al Federației Engleze de Fotbal este hotărât să îi prelungească contractul lui Southgate. Mark Bullingham ar dori ca actualul selecționer să continue până la Campionatul European din 2024. Cu Gareth Southgate selecționer, naționala Angliei a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial din 2018 și a ajuns pentru prima oară în istorie în finala Campionatului European.
"Am mai spus-o, e un sentiment plăcut să știi că ești susținut pe plan intern și că ești apreciat ca antrenor. Nu vreau să mă angajez la ceva mai mult decât este cazul. Vreau să duc echipa în Qatar, simt că am făcut progrese mari în ultimii patru ani. Am terminat pe locul 4 la Campionatul Mondial, pe locul 3 în Nations League și acum pe locul 2 la Campionatul European. E o experiență deosebită să îți conduci țara în aceste turnee dar acest lucru își pune amprenta asupra ta", a spus Gareth Southgate.
În ciuda rezultatelor foarte bune, pe hârtie, Southgate e extrem de criticat de o parte a fanilor din Regat. Asta pentru că Anglia, deși dispune probabil de al doilea cel mai valoros lot din lume, după Franța, etalează un joc prea puțin atrăgător din punct de vedere estetic. Tehnicianul a pus rezultatele înainte de orice, însă fanii nu sunt foarte încântați de faptul că naționala lor s-a transformat într-o echipă care are ca obiectiv primordial să nu primească gol. Deși de la mijloc în sus "cei trei lei" are fotbaliști fantastici de creație - Grealish, Foden, Jadon Sancho - aceștia au prins conjunctural echipa la Euro, Southgate fiind în primul rând interesat să aibă în teren fotbaliști cu disponibilitate de efort, care să facă impecabil faza defensivă. Modul în care a tratat Anglia Euro a fost corect până la un anumit punct: s-a atins finala, o bornă importantă, dar echipa și-a arătat limitele în fața Italiei, în repriza secundă.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11