După partidă, nemulțumiți de acest deznodământ, englezii au luat cu asalt conturile de pe rețelele de socializare a lui Rashford, Sancho și Saka. Împotriva cărora au postat o mulțime injurii, insulte și comentarii rasiste. Federația Engleză de Fotbal reacționat imediat și a condamnat în termeni duri gesturile britanicilor.

Reacția prințului William după ce jucătorii Angliei au fost abuzați rasial

Atât premierul britanic, Boris Johnson, cât și prințul William s-au arătat dezgustați de reacția unor fani englezi care au adus insulte fotbaliștilor Angliei.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
"Mi-e silă de abuzurile rasiste îndreptate către jucătorii Angliei după meciul de aseară. Este total inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să suporte acest comportament abominabil. Trebuie ca totul să se oprească acum, iar cei implicați ar trebui trași la răspundere", a scris prințul William pe Twitter.4
Prim-ministrul britanic, Boris Johnson a reacționat și el.
"Aceşti jucători ai echipei Angliei merită să fie trataţi ca nişte eroi şi nu să fie victimele insultelor rasiste pe reţelele de socializare. Responsabililor acestor abuzuri reprobabile ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi", a scris pe Twitter premierul britanic.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11