Olanda pleca mare favorită în duelul cu Cehia, echipa lui Frank De Boer fiind foarte lăudată după meciurile din grupă. Cehii nu s-au speriat însă de adversar și au intrat foarte bine în meci, iar dominarea teritorială a batavilor nu a creat nicio ocazie cu adevărat importantă în prima parte.
Mai mult, cehii și-au arătat colții în atac, dar nu l-au pus în mare dificultate pe Stekelenburg, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 0-0.

EURO 2020 | Cehia elimină Olanda, după un meci perfect

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Olandei visează la titlul mondial în 2022! "Uitați-vă la CV-ul meu!"
25/12/2021 LA 17:38
Partea a 2-a a fost mult mai animată, iar olandezii au ratat o oportunitate uriașă în minutul 52. Malen a scăpat singur cu portarul advers, dar atacantul lui PSV a încercat un dribling, iar Tomas Vaclik nu a fost păcălit, salvându-și echipa de la primirea golului.
Peste doar 2 minute, meciul a căpătat o tunură dezastruoasă pentru Olanda. De Ligt a alunecat într-un duel cu Shick din afara careului, iar atacantul cehilor ar fi scăpat singur spre poartă. Fundașul lui Juventus a comis însă henț și a fost eliminat, deși inițial primise doar cartonaș galben. Arbitrul a privit reluările și a modificat decizia, astfel că misiunea batavilor devenea și mai grea.
Cu un moral excelent, cehii au început să preseze din ce în ce mai mult. Kaderabek a fost aproape de gol în minutul 64, dar Dumfries a avut o intervenție excelentă și a respins din apropierea porții. Apărarea batavă a cedat însă în minutul 68, când Tomas Holes a reluat cu capul în plasă după o recentrare ideală a lui Kalas. Acesta a fost primul gol marcat de Holes pentru naționala Cehiei într-un meci oficial (mai avea o reușită într-un amical cu Cipru).
Nemaiavând nimic de pierdut, olandezii s-au avântat în atac, dar cehii au gestionat perfect finalul de meci. Holes a ieșit din nou la rampă în minutul 80, când a pătruns excelent pe partea stângă și i-a pasat în centrul careului lui Shick, care a făcut 2-0 cu un șut la colțul scurt. Așadar, atacantul lui Leverkusen a ajuns la 4 reușite la acest turneu final, fiind al doilea în topul marcatorilor, după Cristiano Ronaldo (5 goluri). Doar Milan Baros a marcat mai multe goluri pentru naționala Cehiei la Campionatele Europene (5).
Olanda s-a zbătut pe final, dar nu a reușit să revină în joc, iar Cehia nu a avut probleme în a-și apăra avantajul.
Asfel, cehii au furnizat poate cea mai mare surpriză de până acum la acest turneu final. În sferturile de finală, cehii vor juca împotriva Danemarcei, meci care se va juca sâmbătă, 3 iulie, la Baku.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Olanda a învins Norvegia și s-a calificat direct la Mondial! Toate echipele sigure de locul în Qatar
16/11/2021 LA 21:38
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Louis van Gaal va conduce naționala Olandei dintr-un scaun cu rotile în "finala" cu Norvegia
15/11/2021 LA 14:36