Articol scris de Ștefan Popa
Luis Enrique a reușit ceva neobișnuit în fotbal: să schimbe complet situația. Antrenorul spaniol a părăsit Wembley după ce a fost învins la penalty-uri de Italia, dar a făcut acest lucru aclamat de fani și, de la distanță, de critici. Toată Spania este din nou mândră de fotbalul practicat și de echipa națională datorită lui.
După meci le-a transmis jucătorilor săi: "În fotbalul profesionist, cu toții trebuie să învățăm să câștigăm și să acceptăm înfrângerea. Pentru aceasta, vreau să vă felicit pe Italia și pe dumneavoastră".
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48
Fie că l-a transmis în vestiar, fie cu ajutorul mass-media, mesajul său a fost același în fiecare moment al celor aproape patruzeci de zile petrecute alături de jucători. La câteva minute după ce au fost eliminați, le-a transmis jucătorilor săi următorul mesaj, în vestiarul de pe Wembley, în aplauzele tuturor: "Este fotbal și sunt mândru de ceea ce ați făcut!".

Spania are un viitor glorios, grație lui Luis Enrique

Cei care au așteptat orice decizie a sa pentru a-l ataca, încă din ziua în care a anunțat lista convocaților, și-au dat seama că totul a avut o explicație și un sens. Fostul mijlocaș al Barcelonei și Real Madrid a dovedit că știe cum să conducă o echipă. În mandatul său au fost integrați un grup de jucători tineri și foarte tineri, care au reușit să mulțumească toată Spania. Luis Enrique a trebuit să renunțe la multe lucruri, la mulți jucători, a trebuit să rezolve nenumărate probleme înainte, în timpul și până la sfârșitul competiției, dar a reușit să creeze întotdeanua o atmosferă bună și să ajute echipa să performeze.
Conducerea sa incontestabilă a grupului l-a determinat să ia decizii care ar putea părea ciudate, dar una câte una, toate au avut explicația lor și au fost susținute de fapte. Un antrenor care studiază totul și lucrează pentru echipa sa, înainte și în timpul jocurilor, așa s-a prenzentat Luis Enrique la Euro 2020.
Dacă în trecut afirma "Morata și încă zece!", aseară a surprins prin lăsarea atacantului pe bancă, luând decizia de a aborda meciul cu un nouă fals. Surprizele nu s-au terminat aici: Italia a pierdut clar un capitol pe care s-a bazat în întreg parcursul ei, foarte bun, la Euro 2020: posesia. În timpul semifinalei Luis Enrique a arătat abordări diferite ale jocului, astfel a lăsat clar să se vadă că pe banca Spaniei stă un antrenor de talie mondială. Banca Spaniei a fost activă și a oferit indicații utile în toate cele 120 de minute de joc.
Cu siguranță antrenorul Spaniei a lăsat o impresie foarte bună și integrarea jucătorilor tineri va face din echipa iberică o candidată la Campionatul Mondial din Qatar. Fanii spanioli visează din nou și speră să retraiască zilele în care Spania domina fotbalul la nivel mondial.
În finala competiției, care va avea loc duminică, tot pe Wembley, Italia va da piept cu învingătoarea din disputa Anglia - Danemarca (azi, ora 22:00).
Liga
Transferul dorit de Xavi, blocat de PSG! De ce depinde mutarea lui Morata pe Camp Nou
09/01/2022 LA 15:48
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27