Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Cercetătorii au anunțat ce echipă e favorită să se impună la Euro 2020! Germania nu prinde top 3

Bianca Dumitru

Actualizat 08/06/2021 la 16:59 GMT+3

Euro 2020 se dispută în perioada 11 iunie - 11 iulie, la București fiind programate meciurile din grupa C și o optime de finală. Cercetătorii din mai multe universități europene au stabilit că Franța este principala favorită la cucerirea trofeului în această vară.

Franța - Portugalia în finala Euro 2016

Credit imagine: Getty Images

Potrivit jurnalistilor belgieni de la Le Soir, campioana mondială en-titre, Franța, este favorită să-și adjudece trofeul Campionatului European 2020. Statistica are la bază un calcul al cercetătorilor în matematică din cadrul universităților din Gent (Belgia), Dortmund și Munchen (Germania), Innsbruck (Austria) și Molde (Norvegia).
Conform specialiștilor, echipa lui Didier Deschamps are 14,8% șanse să câștige Cupa 'Henri Delaunay', fiind urmată de Anglia (13,5%) și Spania (12,3%). Deținătoarea trofeului, Portugalia, este abia pe locul 4, cu 10,1% șanse, fiind la egalitate cu Germania.
În realizarea acestei statistici, cercetătorii au analizat, printre altele, rezultatele echipelor participante la Euro 2020 în cursul ultimilor 8 ani, cotele de la aproape 20 de case de pariuri sau evoluțiile din ultimele luni ale fotbaliștilor convocați pentru Campionatul European. Aceste date au fost introduse într-un calculator, care a realizat circa 100.000 de simulări ale modului în care s-ar putea desfășura meciurile de la Euro 2020.

"Nu e o certitudine!"

Unul dintre cercetători, Achim Zeileis de la Universitatea din Innsbruck, a declarat, potrivit publicației citate, că prognoza poate fi eronată, riscul de greșeală urmând a contribui la creșterea spectaculozității turneului final. "Aceste prognoze pot fi eronate. Noi oferim probabilităţi, nu certitudini. Riscul de eroare face parte din natura prognozelor. Fără aceasta, turneele ar fi foarte plictisitoare."
Campionatul European 2020 debutează vineri, 11 iunie, de la ora 22:00, cu meciul dintre Turcia - Italia. Finala competiției este programată pe 11 iulie, pe stadionul Wembley din Londra.
Programul meciurilor de la București:
  • 13 iunie, ora 19:00 – Austria - Macedonia de Nord
  • 17 iunie, ora 16:00 – Ucraina - Macedonia de Nord
  • 21 iunie, ora 19:00 – Ucraina - Austria
  • 28 iunie, ora 22:00 – câștigătoarea grupei F - ocupanta locului 3 într-una dintre grupele A, B sau C
Programul complet al partidelor de la Euro 2020 este disponibil AICI.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo