Eriksen a fost externat din spitalul din Copenhaga vineri și s-a dus imediat să își vadă colegii la baza de antrenamente de lângă oraș.
”Nu știam că vine, așa că ne-am oprit din antrenament când a venit. Părea să fie într-o dispoziție bună și a adus o energie bună. Am putut să îl îmbrățișăm și a fost frumos să-l vedem că poate să meargă și că era cu fiul său. Aveam nevoie de asta”, a povestit Christian Norgaard.
Danezul e în afara oricărui pericol, dar medicii au stabilit, după ce i-au făcut teste complete că, pentru a preîntâmpina eventuale viitoare probleme, e necesar un dispozitiv care să îl ajute. Acest defibirilator intern reprezintă o practică relativ comună şi este instalat la destui pacienţi care manifestă tulburări de ritm cardiac.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
"După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă u ICD (defibrilator cardiac)", a declarat joi medicul Morten Boesen.
Fără a avea pretenţia că există şanse ca Eriksen poate reveni pe teren după episodul de sâmbătă (fostul său medic de la Tottenham se îndoieşte de acest lucru), trebuie spus că există fotbalişti care evoluează cu defibrilator intern. Şansele să păţească ceva în caz de efort susţinut sunt minime, dar aici vorbim despre sportivi cărora le-au fost detectate din timp probleme cardiace, nu despre cei care au suferit deja infarct.
Cel mai celebru caz e al lui Danny Blind, fotbalistul lui Ajax şi al Olandei, şi el prezent la Euro 2020. Fundaşul s-a prăbuşit pe teren anul trecut, într-un amical cu Hertha, iar apoi i s-a instalat un defibrilator intern.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22