Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în minutul 42 al meciului de debut al Danemarcei la Euro 2020, având nevoie să fie resuscitat înainte de a putea fi dus la spital. Momentul i-a afectat teribil pe jucătorii ambelor echipe, în special pe cei danezi, care nu și-au putut stăpâni lacrimile în timp ce se așezaseră în jurul lui Eriksen, pentru a-i oferi intimitate în cele mai delicate clipe ale carierei sale.
Meciul a fost suspendat pentru câteva zeci de minute, fotbaliștii nedorindu-și să intre pe teren până când nu au aflat care este starea colegului lor. UEFA le-a dat două variante celor două echipe, de a relua meciul fie aseară, fie astăzi, de la ora 12:00, iar jucătorii au ales să termine meciul sâmbătă seară. În cele din urmă, Finlanda a câștigat cu 1-0, grație golului înscris de Pohjanpalo.
Fostul mare fotbalist Michael Laudrup a criticat decizia UEFA. Potrivit Mundo Deportivo, danezul a spus că partida nu ar fi trebuit să se mai joace aseară, jucătorii fiind vizibil emoționați.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
"Când se întâmplă astfel de lucruri, jucătorul este foarte emoționant și nu are capacitatea și viziunea necesară pentru a lua decizii importante. Trebuie să fie cineva care să spună: 'Acum ne oprim aici.' Au avut o opțiune care nu a fost opțiune. Jucau în acea noapte sau jucau ziua următoare la ora 12... Îmi pare rău, dar nu cred că era o alegere. Să iei o decizie după ceva atât de emoționant... Nu e bine!
UEFA trebuia să spună: 'Evident că nu vom juca în această noapte și trebuie să vedem ce posibilități există.' Să spună: 'Puteți juca ultimele 50 de minute în noaptea zilei următoare sau peste două zile'", a declarat Laudrup.

"Jucătorii au fost copleșiți!"

La finalul partidei dintre Danemarca și Finlanda, selecționerul danezilor a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în meci, recunoscând că fotbaliștii săi au fost foarte emoționați și nu s-au mai putut concentra la fotbal după prăbușirea lui Eriksen pe gazon.
"A fost o seară cu adevărat dură, în care ni s-a amintit tuturor care sunt cele mai importante lucruri din viață. Este vorba despre relațiile semnificative pe care le avem, despre oamenii aceia care sunt aproape de noi, despre familie și prieteni. Totul, totul, toate gândurile noastre sunt îndreptate spre Christian și familia sa", a spus selecționerul Kasper Hjulmand la conferința de presă, străduindu-se să-și rețină lacrimile.
Serie A
Christian Eriksen se antrenează în Elveția! Unde ar putea ajunge să joace după despărțirea de Inter
29/12/2021 LA 19:36
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22