Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, discurs de mare campion, după ce a intrat în istoria Campionatelor Europene

Nicu Savin

Publicat 15/06/2021 la 22:21 GMT+3

Cristiano Ronaldo a făcut un nou meci mare pentru naționala Portugaliei, marcând de 2 ori în victoria cu 3-0 contra Ungariei. Lusitanul a doborât mai multe recorduri în meciul de la Budapesta, dar la final a avut un discurs echilibrat, specific pentru el în astfel de momente istorice.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Simpla prezență a lui Ronaldo pe teren în meciul câștigat cu 3-0 contra Ungariei l-a transformat pe starul portughez în primul fotbalist care joacă la 5 ediții ale Campionatului European. Însă Ronaldo nu a doborât doar acest record în partida de la Budapesta.
Prin golurile marcate, atacantul a devenit primul jucător care marchează la 5 ediții ale unui turneu final de Campionat European, dar și golgheterul absolut al acestei competiții, ajungând la cota 11. Înainte de meciul cu Ungaria, lusitanul se afla la egalitate cu Michel Platini, cu mențiunea că fosta glorie a fotbalului francez a marcat toate cele 9 goluri la o singură ediție.

Cristiano Ronaldo, discurs modest la finalul meciului cu Ungaria

Ronaldo a fost desemnnat omul meciului în partida de la Budapesta și a oferit o scurtă declarație când a primit acest premiu. Cu toate că a doborât 3 recorduri istorice în această partidă, starul lui Juventus nu a pomenit nimic de ele, mulțumindu-le doar colegilor pentru că l-au ajutat să marcheze în această seară și menționând că echipa trebuie să rămână concentrată asupra competiției.
"A fost important să câștigăm. A fost un joc dificil. Ungaria s-a apărat foarte bine în cele 90 de minute. Am reușit să înscriem 3 goluri și sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să înscriu două goluri și să fiu omul meciului. Era esențial să începem cu dreptul pentru a căpăta încredere. Acum trebuie doar să continuăm pe aceeași linie, să câștigăm și meciul următor!", a declarat Ronaldo, citat de Record.
Portugalia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi în urma victoriei clare de la Budapesta, dar lusitanii vor avea 2 meciuri foarte grele în continuare. Următoarea adversară va fi Germania, pe 19 iunie, iar în ultima etapă Ronaldo & Co vor da peste campioana mondială, Franța, pe 23 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo