Simpla prezență a lui Ronaldo pe teren în meciul câștigat cu 3-0 contra Ungariei l-a transformat pe starul portughez în primul fotbalist care joacă la 5 ediții ale Campionatului European. Însă Ronaldo nu a doborât doar acest record în partida de la Budapesta.
Prin golurile marcate, atacantul a devenit primul jucător care marchează la 5 ediții ale unui turneu final de Campionat European, dar și golgheterul absolut al acestei competiții, ajungând la cota 11. Înainte de meciul cu Ungaria, lusitanul se afla la egalitate cu Michel Platini, cu mențiunea că fosta glorie a fotbalului francez a marcat toate cele 9 goluri la o singură ediție.

Cristiano Ronaldo, discurs modest la finalul meciului cu Ungaria

Fotbal
A avut Sir Alex Ferguson dreptate? Ce spunea în urmă cu 6 ani despre Cristiano Ronaldo și Leo Messi
ACUM 4 ORE
Ronaldo a fost desemnnat omul meciului în partida de la Budapesta și a oferit o scurtă declarație când a primit acest premiu. Cu toate că a doborât 3 recorduri istorice în această partidă, starul lui Juventus nu a pomenit nimic de ele, mulțumindu-le doar colegilor pentru că l-au ajutat să marcheze în această seară și menționând că echipa trebuie să rămână concentrată asupra competiției.
"A fost important să câștigăm. A fost un joc dificil. Ungaria s-a apărat foarte bine în cele 90 de minute. Am reușit să înscriem 3 goluri și sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să înscriu două goluri și să fiu omul meciului. Era esențial să începem cu dreptul pentru a căpăta încredere. Acum trebuie doar să continuăm pe aceeași linie, să câștigăm și meciul următor!", a declarat Ronaldo, citat de Record.
Portugalia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi în urma victoriei clare de la Budapesta, dar lusitanii vor avea 2 meciuri foarte grele în continuare. Următoarea adversară va fi Germania, pe 19 iunie, iar în ultima etapă Ronaldo & Co vor da peste campioana mondială, Franța, pe 23 iunie.
Premier League
Ronaldo, propus în vară la echipa pentru care este un adevărat coșmar! Dezvăluirea presei iberice
ACUM 5 ORE
Premier League
Cristiano Ronaldo, uriaș și în afara terenului! Gest emoționant pentru un fotbalist aflat în comă
ACUM 6 ORE