Simpla prezență a lui Ronaldo pe teren în meciul câștigat cu 3-0 contra Ungariei l-a transformat pe starul portughez în primul fotbalist care joacă la 5 ediții ale Campionatului European. Însă Ronaldo nu a doborât doar acest record în partida de la Budapesta.
Prin golurile marcate, atacantul a devenit primul jucător care marchează la 5 ediții ale unui turneu final de Campionat European, dar și golgheterul absolut al acestei competiții, ajungând la cota 11. Înainte de meciul cu Ungaria, lusitanul se afla la egalitate cu Michel Platini, cu mențiunea că fosta glorie a fotbalului francez a marcat toate cele 9 goluri la o singură ediție.

Cristiano Ronaldo, discurs modest la finalul meciului cu Ungaria

Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 18 ORE
Ronaldo a fost desemnnat omul meciului în partida de la Budapesta și a oferit o scurtă declarație când a primit acest premiu. Cu toate că a doborât 3 recorduri istorice în această partidă, starul lui Juventus nu a pomenit nimic de ele, mulțumindu-le doar colegilor pentru că l-au ajutat să marcheze în această seară și menționând că echipa trebuie să rămână concentrată asupra competiției.
"A fost important să câștigăm. A fost un joc dificil. Ungaria s-a apărat foarte bine în cele 90 de minute. Am reușit să înscriem 3 goluri și sunt foarte recunoscător echipei pentru că m-a ajutat să înscriu două goluri și să fiu omul meciului. Era esențial să începem cu dreptul pentru a căpăta încredere. Acum trebuie doar să continuăm pe aceeași linie, să câștigăm și meciul următor!", a declarat Ronaldo, citat de Record.
Portugalia a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi în urma victoriei clare de la Budapesta, dar lusitanii vor avea 2 meciuri foarte grele în continuare. Următoarea adversară va fi Germania, pe 19 iunie, iar în ultima etapă Ronaldo & Co vor da peste campioana mondială, Franța, pe 23 iunie.
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
21/01/2022 LA 12:06
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17