După înfrângerea dezamăgitoare din fața Angliei, multă lume a tras concluzia că această generație a Croației și-a depășit apogeul și că urmează doar declinul. Jocul cu englezii nu a fost deloc unul convingător iar echipa condusă de Luka Modric avea nevoie de un rezultat mare în această seară.
Drept urmare, croații au fost cei care au controlat partida la început și au părut să fie cei care au căutat mai mult golul. De altfel, cehii veneau de la adăpostul unei victorii în prima etapă în fața Scoției.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Cu toate acestea, Cehia a fost cea care a deschis scorul. În minutul 35, Dejan Lovren și Patrick Schick au avut un duel aerian pentru o minge iar croatul l-a lovit neintenționat cu cotul pe ceh, provocând și o sângerare serioasă. A fost clar că intenție nu a fost, însă arbitrul a verificat faza la VAR și spre consternarea croaților, a dictat penalty.
Schick, care tocmai dăduse un gol de la jumătatea terenului cu Scoția, nu avea cum să rateze și a adus astfel o deschidere de scor nespearată pentru un cehi, într-o primă repriză în care au arătat mult prea puțin fotbal.
Totuși, croații au ieșit mult mai determinați de la cabine și după doar două minute au egalat după un efort solo impresionant al lui Ivan Perisic, cel care a pătruns în interior de pe partea stângă și a trimis apoi un șut impecabil de la marginea careului. Mingea a trecut pe lângă Tomas Vaclik, care poate ar fi putut interveni mai bine.
Restul meciului a lăsat senzația că cehii nu au forțat pentru că un egal le-ar fi de folos până la urmă. De cealaltă parte, croații nu ar trebui să fie mulțumiți doar cu un egal, însă realitatea este că după dezamăgirea din prima etapă, nici acest meci nu a impresionat pe nimeni.
Așadar Cehia, cu patru puncte, rămâne cu șanse mari de calificare în timp ce drumul croaților spre optimi pare complicat în aceste momente.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11