Articol scris de Romeo Ene
Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a fost unul dintre oamenii care au contribuit la acest eveniment de mare amploare în România. Dosarul ţării noastre a fost unul extrem de lucrat, iar după retragerea Cehiei şi a Poloniei, Bucureştiul a fost desemnat pentru găzduirea unor partide.

"FRF îşi poate depune această candidatură"

Euro 2020
Coșmarul Spaniei de la Euro continuă! Ibericii au reușit doar un egal cu Polonia
ACUM 3 ORE
Mircea Sandu a oferit câteva detalii pentru Agerpress despre felul în care a ajuns Bucureştiul să poată găzdui 4 partide la acest turneu final, o premieră pentru România: "Am început în 1998 cu Campionatul European de tineret, am continuat cu cel de juniori şi aşa mai departe, culminând în 2012 cu finala Europa League. Asta pentru că am reuşit împreună cu municipalitatea şi cu Guvernul să găsim resursele pentru construcţia noului stadion naţional.
În 2011 l-am inaugurat şi ţinând cont de proiectele care urmau la UEFA, având în vedere că eram membru în Comitetul Executiv şi aveam informaţia imediată, am făcut primul pas către preşedintele de atunci şi secretarul general, Platini şi Infantino, prin care FRF şi Guvernul României şi cu Primăria Capitalei şi Aeroportul Otopeni pun la dispoziţie toate condiţiile pentru a candida în 2020 la organizarea Campionatului European. Asta în condiţiile în care erau 12 oraşe coorganizatoare."
De asemenea, fostul preşedinte al FRF a precizat când a făcut acea scrisoare, dezvăluind faptul că nimeni nu a ştiut de existenţa ei, în afară de secretarul general al UEFA şi preşedintele: "Deci în 2011 am făcut această scrisoare, nu a avut nimeni cunoştinţă despre acest aspect, pentru că aşa am stabilit cu preşedintele şi secretarul general al UEFA să nu facem foarte multă vâlvă. Am primit un răspuns de la ambele persoane care ne-au comunicat că sunt încântate şi că FRF îşi poate depune această candidatură cu susţinerea instituţiilor statului român.
Au urmat paşii imediaţi, am informat Comitetul Executiv, am luat aprobare printr-o hotărâre a Adunării Generale să devenim candidaţi, am informat guvernul.", a precizat Mircea Sandu, pentru Agerpres.
Euro 2020
Christian Eriksen le-a făcut o surpriză colegilor de la naționala Danemarcei după ieșirea din spital
ACUM 4 ORE
Euro 2020
Germania a făcut ”instrucție” cu Portugalia! O victorie mare pentru nemți în fața campioanei Europei
ACUM 6 ORE