Jorginho a avut un sezon foarte bun, reușind cu Chelsea să se impună în finala Champions League, iar cu naționala Italiei să câștige trofeul Euro 2020. Acum, fotbalistul brazilian în vârstă de 29 de ani este unul dintre favoriții la cucerirea Balonului de Aur, alături de Lionel Messi, cel care s-a impus cu Argentina în Copa America, și Robert Lewandowski, care a reușit în sezonul precedent 34 de goluri și 4 assist-uri pentru Bayern, cu care a câștigat titlul în Germania și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Jurnaliștii de la Marca au notat că Jorginho este principalul contracandidat al lui Messi la Balonul de Aur, însă fotbalistul din naționala Italiei a dat dovadă de modestie și a spus că din punctul său de vedere nu se poate compara cu Messi, Ronaldo sau Neymar.
"Trăim pentru visuri, dar voi fi sincer. Depinde de criteriile care vor fi luate în calcul pentru acordarea trofeului. Dacă vorbim de talent, sunt conștient că nu sunt cel mai bun din lume. În schimb, dacă alegerea se face în funcție de trofee, nimeni nu a câștigat mai multe decât mine în acest sezon.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM O ZI
Cum să mă compar eu cu Messi, Cristiano Ronaldo sau Neymar? Au caracteristici complet diferite față de ale mele, dar, repet, depinde de criterii", a declarat Jorginho, care a fost titular în toate meciurile Italiei de la Euro 2020.
La Chelsea, în sezonul 2020/21, brazilianul a adunat 43 de apariții, reușind 8 goluri și două assist-uri.

Performanță rară pentru Jorginho

Jorginho, unul dintre cei mai în formă mijlocași ai momentului, a reușit dubla în această vară, impunându-se în Champions League și la Campionatul European. Doar 12 fotbaliști au mai reușit această performanță de-a lungul istoriei.
Primul pe această listă selectă a fost Luis Suarez Miramontes, legendarul mijlocaș al lui Inter, care a fost unul dintre jucătorii care au marcat cel mai mult în anii '60, cucerind un Balon de Aur și clasându-se de două ori pe locul doi în clasamentul realizat de France Football.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
IERI LA 06:19
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54