Campionatul European oprește lumea fotbalului în loc în această perioadă. În țara noastră lucrurile nu sunt diferite, deși tricolorii nu au reușit calificarea la turenul final.
Părerile specialiștilor sunt împărțite când vine vorba de favorite. Dan Petrescu este ultimul nume important care și-a spus opinia desăre echipele care se bat cu șanse reale pentru câștigarea prestigiosului trofeu.

Dan Petrescu merge pe mâna Italiei la EURO 2020

Romanian Liga I
"Mă voi întoarce cât de curând!" Unde vrea să antreneze Marius Șumudică după despărțirea de CFR Cluj
24/09/2021 LA 20:38
Deși a menționat că este suporterul Angliei la acest turneu final, "Super Dan" consideră că Italia este echipa cu cele mai mari șanse la cucerirea titlului european.
"Anglia așteaptă de mult timp să câștige un trofeu. Toată lumea e optimistă, toată lumea crede că ăsta este momentul să câștige, pentru că arată foarte bine. Eu sunt un mare fan al Angliei, normal, după ce am jucat atâția ani acolo, și sper să câștige.
Dar spun sincer că nu cred că ei vor câștiga acest Campionat European, chiar dacă sunt în formă bună și au un lot foarte valoros. A fost o surpriză că au ajuns în semifinalele Campionatului Mondial din 2018. Eu văd înaintea lor Italia, cred că Italia va câștiga Campionatul European. Dar văd și Germania, văd și Franța cu șanse bune. Însă cred foarte mult în stilul italian, cred în Mancini, care face o treabă extraordinară.", a declarat Dan Petrescu, la ProTV.
Italia a început în forță turneul final, câștigând fără drept de apel în fața Turciei, scor 3-0. Cvadruplă campioană mondială, Italia are un singur titlu european în palmares, obținut în 1968, pe teren propriu. Ulteriro, italienii au mia jucat 2 finale, ambele pierdute: în 2000 contra Franței (1-2, după prelungiri) și în 2012 contra Spaniei (0-4).
Romanian Liga I
CFR Cluj și-a luat atacant! Cine este fotbalistul transferat după eliminarea din Cupa României
24/09/2021 LA 13:39
Liga
Barcelona l-a transferat pe cel mai talentat puști din Turcia! Cine este noua speranță a catalanilor
23/09/2021 LA 16:47