Olanda a suferit un eșec dureros în optimile de finală ale Campionatul European. Batavii erau mari favoriți contra Cehiei, mai ales după prestațiile solide din grupă, dar au pierdut cu 2-0, la capătul unui meci în care nu au reușit să tragă nici măcar un șut pe poartă. Această performanță negativă, atinsă în premieră de olandezi în istoria turneelor finale spune totul despre evoluția "Portocalei Mecanice".
Matthijs de Ligt a fost protagonistul fazei care dezechilibrat partida. În minutul 52, fundașul lui Juventus a gestionat greșit un duel cu Shick și a comis un henț la marginea careului. Arbitrul i-a acordat inițial doar cartonaș galben, dar după consultarea reluărilor centralul și-a schimbat decizia și De Ligt a fost eliminat. La scurt timp, cehii au deschis scorul, iar apoi olandezii nu au mai putut face nimic pentru a reveni în meci.

De Ligt: "Meciul s-a pierdut din cauza mea"

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
La finalul confruntării de la Budapesta, De Ligt s-a arătat foarte dezamăgit de rezultat și de evoluția sa, admițând că a fost principalul vinovat pentru înfrângerea suferită.
"Mă simt foarte prost. Meciul s-a pierdut din cauza mea. Am controlat meciul, dar lucrurile au început să meargă prost de la acea minge lungă. L-am lăsat pe adversar să sară și nu a fost bine. Am alunecat și, fiind puțin împins, am comis acel henț. Nu ar fi trebuit să mi se întâmple asta.
Băieții au luptat pe final și nu pot decât să fiu mândru de ei. Dar eu sunt principalul vinovat. A juca la un asemenea turneu este o oportunitate uriașă, iar când ești eiminat într-un asemenea mod este întotdeauna dureros.", a spus De Ligt, citat de De Telegraaf.
După primul meci din faza grupelor, câștigat de Olanda cu 3-2 contra Ucrainei, De Ligt a fost aspru criticat de legendarul Marco Van Basten. Fostul mare atacant considera că De Ligt nu își ajută suficient echipa pe faza de construcție. Eroarea de azi nu a a venit pe fondul unui atac olandez, dar Van Basten parcă a presimțit că De Ligt nu traverserază o formă prea bună.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11