Articol scris de Răzvan Circeag
Autoritățile sanitare au decis ca Arena Națională să primească un procent de doar 25% de spectatori din capacitatea totală, fapt care a avut urmări dezastruoase pentru atmosfera de pe stadion. Ocupăm penultimul loc la acest capitol, fiind urmați doar de Glasgow. Hotărârea ca Arena Națională să funcționeze la o capacitate atât de scăzută a fost luată în momentul în care aveam între 50 și 100 de cazuri de COVID-19. Cu toate că rata infectării a mai scăzut după primul meci, nu s-a mărit numărul de fani care pot asista la meciuri, așa cum s-a întâmplat de exemplu în cazul capitalei Danemarcei, Copenhaga.
  • România și Azerbaidjan sunt singurele țări care nu sunt calificate la EURO 2020, dar organizează meciuri la acest turneu final.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26

De ce nu am umplut nici măcar 25% din Arena Națională

Chiar și așa, cu o capacitate redusă, interesul a fost scăzut. Nu am reușit să atingem în nicio partidă capacitatea maximă admisă, de 13.000 de spectatori, anunţă Adevărul. Maximul a fost la partida Ucraina - Austria, unde au asistat 10.472 de suporteri. Unul dintre motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru este legat de preţul tichetelor. Acestea au costat 30 de euro, 75 de euro şi 125 de euro, iar odată cu reducerea asistenței au dispărut biletele mai ieftine și au rămas cele scumpe, de 125 de euro. Ele au rămas nevândute la toate cele trei partide.
La interesul scăzut au contribuit şi lipsa numelor sonore prezente în capitala noastră. Macedonia de Nord, Ucraina şi Austria nu sunt nume care să atragă fanul român.
9.851 fani au asistat, în medie, la partidele de pe Arena Naţională, cea mai scăzută medie dintre stadioanele care găzduiesc Euro 2021.

27.000 de spectatori îl pot vedea pe Mbappe la București

Bucureştiul mai are un singur meci în cadrul EURO 2020, o întâlnire din "optimi", în care câştigătoarea grupei F va juca în faţa locului 3 din grupele A sau C.
În grupa A, Elveţia va evolua mai departe în optimi de pe locul 3, iar în grupa C, Ucraina a încheiat pe această poziţie şi aşteaptă deznodământul celorlalte serii pentru a afla dacă va rămâne merge mai departe de pe locul 3. În timp ce în grupa F, lupta pentru primul loc este deschisă și se dă între Franța, Germania și Portugalia. Favorită să câştige "grupa morţii" pare Franţa, dar şi Germania (victorie cu Ungaria şi Franţa să nu învingă Portugalia) poate termina pe primul loc.
La această partidă din optimi, "capacitatea" Arenei Naţionale se va mări la 27.000 de spectatori și sunt șanse ca biletele să se pună la vânzare online, în următoarele zile. Cu siguranţă că interesul va fi mult mai mare, dacă în ţara noastră vor sosi campionii mondiali sau Havertz&Co.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22