Anglia a eliminat-o pe Danemarca în semifinalele Euro 2020 și s-a calificat pentru prima dată în finala unui Campionat European. Englezii vor juca pentru a doua oară în istorie în ultimul act al unui turneu major, după ce în 1966 au luptat pentru titlul de campioană mondială, pe care și l-au adjudecat pe teren propriu.
Înaintea partidei cu Italia din finala Euro 2020, Regina Elisabeta a II-a le-a transmis un mesaj jucătorilor și staff-ului lui Gareth Southgate. Aceasta a amintit de faptul că în urmă cu 55 de ani i-a înmânat Cupa Mondială lui Bobby Moore și i-a felicitat pentru performanța de a ajunge până în această fază a competiției.
"În urmă cu 55 de ani am avut șansa să îi înmânez Cupa Mondială lui Bobby Moore și am văzut ce înseamnă pentru jucători, conducere și staff să ajungă într-o finală de turneu internațional major și să o câștige.
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10
Vreau să vă transmit vouă, tuturor, felicitările mele și ale familiei mele pentru că sunteți în finala Campionatului European și să transmit urări de bine pentru mâine, cu speranța că istoria va înregistra nu numai succesul vostru, ci și spiritul, dăruirea și mândria pe care le-ați arătat", a fost mesajul transmis de Regina Elisabeta a II-a.

60.000 de suporteri la finala Euro 2020

Finala Euro 2020, în care se vor duela Italia și Anglia, va avea loc pe stadionul Wembley, în tribune urmând a fi prezenți 60.000 de spectatori. Italia va avea circa 1.000 de suporteri la Londra, aceștia neputând face deplasarea în număr mare din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.
Biletele la finala Campionatului European au prețuri uriașe. Potrivit site-ului seatsnet.com, cle mai ieftin costă 3.716 euro, iar cel mai scump se ridică la 9.358 de euro.
În cazul în care vor câștiga trofeul, jucătorii englezi ar fi dispuși să-și doneze primele. Fotbaliștii lui Southgate ar urma să încaseze în total circa 9,5 milioane de lire sterline, bani pe care ar vrea să-i trimită către Sistemul Național de Sănătate, care s-a luptat în ultimul an cu pandemia de coronavirus.
Meciul dintre Italia și Anglia este programat duminică, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56