Articol scris de Ștefan Toma
Chiar dacă Spania s-a prezentat la Euro 2020 cu o echipă mai puțin spectaculoasă față de cum eram obișnuiți și cu numai 23 jucători în lot, echipa lui Luis Enrique s-a comportat exemplar la acest turneu. În meciul împotriva Elveției au ajuns la 12 goluri marcate, cotă pe care au atins-o și la Euro 2008 și 2012, atunci când au câștigat trofeul. Grupul unit i-a ajutat pe spanioli să treacă peste momentul greu din sferturi, când au ajuns la penalty-uri împotriva elvețienilor și erau aproape de eliminare.
Despre parcursul Spaniei la Euro 2020 a vorbit căpitanul echipei, Sergio Busquets, într-un interviu acordat publicației AS înaintea confruntării din semifinale împotriva Italiei. Rugat să facă un scurt rezumat despre campania Spaniei la Euro 2020 și întrebat dacă obiectivul a fost atins în momentul accederii în semifinală, Sergio Busquets a răspuns:
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
IERI LA 11:52
"Deși rezultatele noastre nu au fost inițial bune, dar s-au îmbunătățit în mod constant, noi nu ne-am abătut niciodată de la stilul nostru de joc. Au existat jocuri în care șanse clare nu au fost convertite. Am dorit întotdeauna să păstrăm posesia mingii și să aplicăm presiune atunci când pierdem controlul mingii.
Meciurile sunt câștigate sau pierdute în careul de 16 metri și întotdeauna intenția noastră este să controlăm situațiile din ambele zone. Au existat jocuri când nu am reușit să dominăm aceste zone și este posibil să fi lipsit acel puțin noroc de care ai nevoie. Privind înapoi la meciul din sferturile de finală, împotriva Elveției, aș zice că am avut ghinion în momentul primirii golului, când Laporte se ciocnește de Pau Torres în încercarea sa de a scăpa de minge. Tot ce trebuie să facem este să încercăm să ne asigurăm că situații banale de genul acesta vor fi evitate", a spus Busquets.

Totul i se datorează lui Luis Enrique

Legat de următorul adversar din semifinale, căpitanul Spaniei a declarat:
"Italia este o echipă care se bucură de posesie prin jucători precum Jorginho, Verratti sau Insigne. Le place să fie în posesia mingii însă vom face tot ce putem pentru a ne asigura că nu vor domina jocul.
Chiar dacă Chiellini şi Bonucci au o vârstă, ei trebuie să joace deoarece sunt jucători buni și pentru că Mancini crede în abilitățile lor. Cei doi au format un parteneriat puternic și la nivel de club și au încă multe de oferit", a adăugat fotbalistul.
Campion mondial și european, ajuns la 32 de ani, catalanul a fost întrebat și de retragerea sa de la naționala Spaniei:
"Trebuie să fii conștient când vine momentul respectiv. Sunt sigur că acesta va fi ultimul meu Campionat European și mă bucur din plin de el, nu mai sunt un tânăr de 20 de ani. Antrenorul Luis Enrique îmi spune să uit de vârstă. În prezent, mă concentrez pe semifinala împotriva Italiei și apoi pe UEFA Nations League, care va începe în octombrie, apoi vom vedea cum stau lucrurile..."
În final, căpitanul Spaniei a ținut să menționeze că performanța de la Euro 2020 se datorează în mare parte antrenorului Luis Enrique, cel care a creat în vestiar o atmosferă care i-a unit pe jucători și i-a făcut să treacă peste momentele grele întâlnite până în semifinale.
Meciul dintre Spania și Italia, din semifinalele Euro 2020, este programat marți, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01
Premier League
Ralf Rangnick este, oficial, antrenorul lui Manchester United. Anunţul făcut de german
29/11/2021 LA 12:00