Finalul gruprelor de la Euro 2020 a dus multe emoții, dar mare supriză a fost evitată la Munchen de o națională a Germaniei care a știut să gestioneze, ca de obicei, momentul dificil. Ultima zi de meciuri din grupe a fost și cea mai productivă. Niciodată în istoria Campioantelor Europene nu s-au marcat 18 goluri!
Iată cele 11 elemente distinctive pe care le-am remarcat după faza grupelor de la acest turneu final atipic:
1. Ungaria are inimă, valoare, ambiție și un selecționer foarte bun, dar Germania...e Germania și calificarea obținută dramatic a dus la evitarea unui șoc de proporții. Se anunță o optime de finală de foc pe Wembley, Anglia - Germania.Englezii i-au învins ultima dată pe nemți la un turneu final în 1966.
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
ACUM 4 ORE
2. Campioana mondială Franța s-a încălzit în grupa cu Germania, Ungaria și Portugalia, iar Mbappe continuă aștepte primul gol. Revenirea lui Benzema la națională s-a făcut remarcată doar în ultimul meci, egalul plin de penaltyuri cu Portugalia.
3. Italia și-a călcat în picioare istoria defensivă și joacă încântător. Mancini are 11 victorii consecutive fără gol primit, iar la Euro 2020 impresionează cu doi titulari de la Sassoulo.
4. Lukaku și De Bruyne au ținut Belgia în spate, iar grupa cu Danemarca, Rusia și Finlanda a fost o formalitate. Vor avea o optime de foc împotriva Portugaliei.
5. Eriksen este ok. Debutul acestui turneu final ne-a speriat pe toți, dar povestea sa a avut un final bun. Echipa Danemarcei merge în optimi cu o singură victorie, 4-1 cu Rusia.
6. Dumfries este mare surpriză a Olandei. Fundașul lui PSV este puternic, inspirat și a contribuit decisiv la succese care au dus naționalui Frank De Boer pe primul loc în grupă
7. La 17 ani după primul gol la un Euro, tot Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator din faza grupelor. Portughezul este din nou la cel mai înalt nivel.
8. Oboseala după un an de fotbal condensat este un factor important! Spania lui Luis Enrique și Croața lui Dalic s-au descătușat în ultimul meci. 5-0 cu Slovacia poate fi scânteia de care aveau nevoie ibericii? Rămâne de văzut.
9. Ce goool a dat Patrick Schick! Sperăm să vedem unul mai tare la acest Euro, dar va fi greu. Reușita cehului din partida cu Scoția, de la 49 de metri, a intrat direct în cărțile de istorie a fotbalului.
10. Anglia a practicat cel mai slab joc dintre favorite. Selecționerul Southgate este contestat vehement la Londra, Manchester sau Liverpool, iar faptul că nu a primit gol nici nu este băgat în seamă.
11. La capitolul dezamăgiri, Turcia este prima! După victorii clare în 2021 cu Olanda și Norvegia, echipa lui Șenol Guneș a terminat turneul cu golaveraj 1-8, cel mai slab din faza grupelor de la Euro. Debutantele Finlanda și mai ales Macedonia de Nord au arătat mai bine.
După 2 zile de pauză, Euro 2020 se întoarce în forță cu optimile de finală. De remarcat cel puțin 2 meciuri extrem de tari, Belgia - Portugalia și mai ales disputa istorică dintre Germania și Anglia, care va avea loc pe Wembley. Primele 2 meciuri se dispută sâmbătă, Țara Galilor - Danemarca, la Amsterdam și Italia - Austria, la Londra.
https://i.eurosport.com/2021/06/24/3159851.png
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 9 ORE
Cupa Mondială FIFA
Ironia lui Rakitic după ratările lui Lukaku din meciul cu Croația! "Cadoul" oferit de mijlocaș
02/12/2022 LA 19:15