Sferturile de finală de la Euro au fost trpite foarte intens de la Copenhaga la Baku și de la Londra la Kiev. Italia a strălucit în fața Belgiei, o echipă care nu a reușit să-și pună în valoare talentul uriaș, Anglia continuă parcursul eficient, Danemarca trăiește și visează pentru o dedicația superbă lui Eriksen, în timp ce Spania nu se mai satură să sugrume adversari adormoți de țesatura de pase gândită de Cruyff, rafinată de Guardiola și adusă la Euro 2020 de Luis Enrique.
Iată cele 11 elemente distinctive pe care le-am remarcat după faza sferturilor de la acest turneu final atipic:
1. Anglia a crescut ritmul de joc exact cànd trebuie și Southgate poate deveni erou într-o țară în care prea puțini aveau încredere în capacitățile sale de selecționer, acum 2 săptămâni.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
2. Italia a reușit să facă un echilibru excelent între defensiva plină de maturitate cu Bonucci și Chiellini în mare formă, mijlocul muncitor și atacul exploziv.
3. Danemarca este după 29 de ani povestea frumoasă de la Euro! Danezii revin în semifinale și un singur nume a rămas acolo, Schmeichel!
4. Luis Enrique este Southgate al Spaniei. Criticar dur după primele 2 partide, selecționerul spaniol a livrat rezultate și fotbal frumos. Spania este cea mai ofensivă echipă de până acum, cu 12 goluri în 5 meciuri.
5. Atenție mare la Harry Kane în lupta pentru titlul de cel mai bun marcator de la Euro 2020. Fără gol în faza grupelor + 85 de minute din optimea cu Germania, Kane s-a descătușat și are deja 3 reușite înaintea semifinalelor.
6. Belgia n-a reușit nici de această dată să valorifice potențialul jucătorilor săi. Accidentarea lui Eden Hazard a defectat tot jocul belgienilor, iar De Bruyne a părut în fața Italiei ca un căpitan de vas rămas singur pe punte.
7. Accidentarea lui Spinazzola este singurul minus al Italiei! Fundașul stânga de la Roma a fost foarte bun la Euro 2020, dar și-a fracturat tendonul lui Ahile. Lui Mancini îi vor lipsi raidurile lui Spinazzola în semifinala cu Spania.
8. Ucraina, Elveția și Cehia și-au depășit condiția prin calificarea în sferturi și nu puteau spera la mai mult.
9. Pentru prima dată în istorie, Anglia are 7 meciuri la rând fără gol primit și va juca pe Wembley în semifinale împotriva echipei a doua ofensivă de la Euro 2020, Danemarca.
10. Patrick Schick a părăsit competiția de pe primul loc în clasamentul marcatorilor (5 reușite, la egalitate cu Cristiano Ronaldo) și merge acasă cu amintirea celui mai frumos gol al turneului. Cehul a marcat de la 49 de metri, Scoția!
11. Toate cele 4 echipe care au jucat în alb în sferturi s-au calificat! Cele mai bune, frumoase, eficiente, inventive și disciplinate selecționate de la Euro 2020 vor juca semifinalele de săptămâna viitoare.
Premier League
Topul celor mai prolifici jucători din Premier League în 2022! Tottenham dă 3 din primii 4 clasați
10/05/2022 LA 10:12
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52