Articol scris de Ștefan Toma
Fostul fundaș al naționalei Angliei și a lui Manchester United, Gary Neville, a declarat că schimbarea lui Jack Grealish îl va face pe jucător să se simtă "jenat" , dar că acesta va "recunoaște că a fost lucrul potrivit pentru echipă". În schimb, fostul coleg al lui Gary, Roy Keane, salută decizia nemiloasă a lui Gareth Southgate. Căpitanul lui Aston Villa a fost schimbat la pauză dintre reprizele de prelungiri, la doar un minut după ce Harry Kane a adus echipa în avantaj, iar Southgate nu va avea parte de critici după ce s-a asigurat că Anglia va accede în prima finală majoră după cea din 1966.
Expertul Gary Neville a continuat și a spus că antrenorul a avut de luat întotdeauna decizii grele, care ar fi putut merge în ambele sensuri, dar a apreciat că Gareth Southgate a "pus echipa pe primul loc", chiar dacă decizia sa de a-l schimba pe Grealish i-ar fi rănit mijlocașului sentimentul de mândrie.
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10
"Au fost momente în aceste jocuri în care Gareth a luat decizii pentru care ar fi fost criticat dacă lucrurile ar fi mers prost. Trippier în primul joc, puține minute pentru Grealish...
În fața Germaniei, când s-a anunțat echipa, oamenii spuneau că avem opt fundași în echipă, astfel de lucrurile s-au întâmplat în tot turneul.
Partea bună e că nu există ego în acel vestiar, antrenorul ia deciziile care trebuie luate pentru ca echipa să fie pe primul loc. Jack, în această seară, a suferit și chiar dacă este un moment jenant pentru el, în sensul de a fi schimbat după ce ai intrat în joc din postura de rezervă, totuși va recunoaște că a fost lucrul potrivit pentru echipă."
Roy Keane a fost plin de laude la adresa managerului englez. Chiar dacă a catalogat schimbarea ca fiind una "urâtă", consideră că Grealish nu își va supăra antrenorul și că ar trebui să vadă "imaginea de ansamblu", echipa a ajuns în finală.
"Gareth este un tip de treabă, dar ești și urât când lucrezi la acest nivel, așa că nu a fost o surpriză că a luat această decizie. Jack va trebui să se uite la imaginea de ansamblu a echipei și că au ajuns în finală. Fără îndoială, pentru Gareth este destul de neplăcut să ia astfel de decizii, dar s-a dovedit și în seara asta că le poate lua pentru echipă."
Pe lângă Grealish, mai sunt și alți jucători care nu au primit foarte multe minute la acest turneu, dar managerul Gareth Southgate a reușit să mențină o atmosferă bună și să ducă Anglia în prima sa finala a unui Campionat European.
Campionatul European UEFA
Incredibil! Tatăl lui Maguire, rănit în haosul dinaintea finalei Euro! Dezvăluirile fotbalistului
14/07/2021 LA 11:03
Campionatul European UEFA
UEFA deschide o anchetă disciplinară împotriva Angliei după evenimentele din finala Euro 2020
14/07/2021 LA 09:56