Cu câteva schimbări în primul 11 față de primele două partide, Anglia a început foarte decisă, iar Sterling a avut șansa deschiderii scorului încă din minutul 2, dar lobul său peste portarul cehilor s-a oprit în bară.
Atacantul lui City nu a mai ratat ținta în minutul 12, când a marcat cu capul din apropierea porții, în urma unei centrări perfecte a lui Jack Grealish, titularizat în premieră de Southgate la acest turneu final.
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 15-a din Premier League
07/12/2021 LA 11:48
Harry Kane a avut șansa de a dubla avantajul englezilor, dar Vaclik a avut un reflex uimitor la șutul său din interiorul careului.
Cehii au fost ulterior mai insistenți în plan ofensiv, iar Soucek a avut o bună șansă de a egala în minutul 36, dar șutul său a trecut de puțin pe lângă poarta lui Pickford, astfel că la pauză s-a intrat cu avantajul minim al englezilor.
În repriza secundă nu s-a jucat la un nivel extraordinar. Anglia s-a mulțumit să se apere atent, iar cehii nu au reușit să pună mari probleme la poarta lui Pickford, astfel că partida a curs către victoria la limită a echipei lui Southgate.
Așadar, Anglia a câștigat Grupa D fără să primească gol și va juca în optimi la Londra, împotriva echipei care va termina pe locul doi în "Grupa morții" (Franța, Germania, Portugalia sau Ungaria). Cehii au terminat pe locul 3 în grupă, dar vor juca și ei în optimi, acolo unde vor avea parte de o adversară dificilă, aceasta alegându-se dintre câștigătoarele grupelor B (Belgia), C (Olanda) sau E (Suedia, Spania, Slovacia sau Polonia).

Croația a învins Scoția și s-a calificat și ea în optimi

În celălalt meci al Grupei D, atât Croația, cât și Scoția aveau doar varianta victoriei pentru a obține biletele pentru optimi.
Vicecampioana mondială a deschis scorul în minutul 17, prin Nikola Vlasic, după o eroare colectivă a scoțienilor și o recentrare ideală a lui Perisic.
Nemaivând nimic de pierdut, Scoția a ieșit la joc, iar John McGinn putea egala în minutul 24, dar Livakovic a avut o intervenție salvatoare și a scos în corner. La pauză s-a intrat totuși la egalitate,Callum McGregor reușind să marcheze pentru 1-1 în minutul 42, cu un șut sec de la marginea careului, după o respingere greșită a fundașilor croați.
Cum la egal ambele formații erau eliminate, repriza secundă a început foarte animat, cu ocazii la ambele porți. Echilibrul s-a rupt din nou în minutul 62, când Luka Modric i-a readus pe croați în avantaj, cu o execuție superbă de la marginea careului, cu exteriorul, fără speranțe pentru portarul scoțian.
Ivan Perisic a dat lovitura de grație în minutul 77, când a marcat cu capul după un corner executat excelent de același Modric.
Așadar, Croația obține în ultima etapă calificarea în optimi. Vicecampioana mondială a terminat chiar pe locul secund, având un golaveraj superior Cehiei, astfel că va întâlni în optimi, la Copenhaga, ocupanta locului secund din Grupa E (Spania, Suedia, Slovacia și Polonia).
Clasamentul final al Grupei D
1.Anglia - 7 puncte - golaveraj 2-0
2.Croația - 4 puncte - golaveraj 4-3
3.Cehia - 4 puncte - golaveraj 3-2
4. Scoția - 1 punct - golaveraj 1-5
Liga
Xavi a pregătit o listă cu 10 transferuri pe care și le dorește la Barcelona în următoarele luni
28/11/2021 LA 16:46
Liga Campionilor UEFA
"O noapte minunată! Am fost geniali!" Guardiola, extrem de fericit după victoria cu PSG
24/11/2021 LA 23:03