Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia - Danemarca 2-1 LIVETEXT

Nicu Savin

Actualizat 08/07/2021 la 00:36 GMT+3

EURO 2020 | Anglia - Danemarca este a 2-a semifinală a Campionatului European. Englezii au avantajul de a juca acasă și un moral excelent, însă danezii sunt hotărâți să continue povestea fantastică de la acest turneu final și au demonstrat că sunt în stare să producă surprize.

England's forward Raheem Sterling (R) scores his team's first goal past Denmark's goalkeeper Kasper Schmeichel (L) during the UEFA EURO 2020 semi-final football match between England and Denmark at Wembley Stadium in London on July 7, 2021

Credit imagine: Getty Images

Anglia - Danemarca 2-1 LIVETEXT

Min 96. Fluier final! Dar nu chiar. Danemarca a picat din punct de vedere fizic iar nordicii au cedat total inițiativa. Rezultatul a fost un adevărat asediu la poarta lui Schmeichel, dar echipa pregătită de Hjulmand s-a apărat eroic și a reușit să împingă meciul în prelungiri.
Min 75. Anglia a fost aproape să primească penalty după ce Norgaard l-a faultat pe Kane în careu. Însă Kane a faultat înainte să ajungă în careu astfel că VAR-ul decide că nu poate fi vorba de penalty.
Min 70. Anglia controlează meciul în aceste momente, danezii au mari probleme în a reveni în joc. Southgate pare hotărât să forțeze victoria: Jack Grealish intră pe teren în uralele fanilor în locul lui Saka.
Min 67. Schimbări pentru Danemarca: intră Yusuff Poulsen, Daniel Wass și Christian Norgaard. Ies Damsgaard, Stryger Larsen și Dolberg.
Min 62. O minge lungă pe partea dreaptă îl găsește pe Mount în spatele lui Vestergaard, însă englezul nu are destulă energie pentru a se demarca și revine pentru a prelua. Șutează, însă mingea este blocată. Ritmul meciului este unul foarte bun.
Min 56. Ocazie Anglia! Kane a scos o lovitură liberă după ce a căzut extrem de ușor în urma unui duel cu Maehle. Mount centrează ... iar Maguire câștigă duelul aerian și trimite plasta cu capul, la colțul lung. Schmeichel se întinde însă și are o intervenție decisivă, respingând mingea în ultima clipă.
Min 51. Intervenție excelentă a lui Pickford! Dolberg a reușit un șut extraordinar. Mahle l-a găsit la marginea careului iar Dolberg a trimis rapid un șut la colțul scurt, pe jos însă Pickford a plonjat și a respins spectaculos mingea. Se pare că Dolberg era însă în offside, dar intervenția rămâne.
Min 45. Toată lumea se întreba ce va face Anglia atunci când va fi condusă pentru prima oară în acest turneu. Ei bine elevii lui Southgate au răspuns impecabil. S-au dus peste danezi, au dominat, au marcat și au continuat să fie periculoși chiar și după egalare. Ne așteaptă o repriză secundă interesantă.
Min 39. GOOOOL ANGLIA! La doar câteva momente după o intervenție extraordinară a lui Schmeichel la un șut al lui Sterling, Anglia a egalat! Kane a recuperat mingea și a trimis o pasă sublimă către Saka iar fotbalistul lui Arsenal s-a încurcat în minge. Sterling și Kjaer s-au luptat pentru balon... Kjaer a ajuns primul, dar asta a fost mai degrabă o veste proastă pentru că danezul și-a trimis mingea în propria poartă.
Min 30. GOOOOOL DANEMARCA! Damsgaard șutează perfect din lovitură liberă! Vârful danez își așază atent mingea, o trimite peste zid dar și pe lângă Pickford pentru a deschide scorul. Este primul gol primit de Anglia la acest turneu final.
Min 25. Anglia începe să își facă un obicei nesănătos de a pierde mingea în propria jumătate, s-a întâmplat deja de câteva ori. Dolberg l-a găsit pe Damsgaard, cel care a șutat la spre vinclu, dar mingea trece ușor pe lângă poartă. Primul semnal de alarmă pentru englezi.
Min 20. Meciul s-a liniștit iar ambele echipe fac greșeli evitabile. Este o luptă ”murdară” la mijloc iar ambele echipe încearcă să găsească soluții.
Min 15. Walker trimite o minge către Kane la marginea careului danez. Kane controlează mingea excelent, se întoarce și trimite apoi un semi-voleu peste poarta adversă. Englezii au început mai hotărâți meciul. Danezii așteaptă.
Min 10. Danemarca a reușit o mișcare foarte bună pe partea dreaptă în urma căreia Stryger Larsen trimite o minge peste apărarea Angliei pentru Damsgaard, însă Walker respinge în ultima clipă.
Min 5. Anglia este echipa care a controlat aceste prime minute iar danezii au fost forțați să se retragă. Kane a încercat o centrare de pe partea dreaptă, pe jos dar periculoasă, însă mingea nu ajunge la Sterling la colțul lung.
Min 1. A început meciul de pe Wembley!
Echipele de start
Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Sterling, Mount, Saka; Kane
Rezerve: Ramsdale, Johnstone, Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Mings, Coady, Sancho, Foden, James, Bellingham
Danemarca: Schmiechel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger, Hojbjerg, Delaney Maehle; Braithwaite, Dollberg, Damsgaard
Rezerve: Lössl, Ronnow, Andersen, Skov, Skov Olsen, Jorgensen, Norgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen
știre inițială
Italia s-a calificat în finala Campionatului European, după un meci decis la penalty-uri împotriva Spaniei. Squadra Azzurra așteaptă acum să afle cu cine va lupta duminică seara pentru mult râvnitul trofeu.
A 2-a semifinală le aduce față în față pe Anglia și Danemarca, două echipe care au avut un parcurs total diferit la acest turneu final. Naționala Albionului era văzută încă de la început o mare favorită, iar echipa pregătită de Southgate nu a dezamăgit până acum.
După un început fără strălucire, Anglia a reușit totuși să câștige grupa din care a făcut parte alături de Croația (1-0), Scoția (0-0) și Cehia (1-0). De la începutul fazelor eliminatorii englezii și-au crescut nivelul jocului și au ajuns în semifinale după victoriile categorice cu Germania (2-0) și Ucraina (4-0).
Deși atacul Angliei este unul de speriat pentru adversari, apărarea britanicilor a fost imprenetrabilă până în acest moment. În cele 5 partide jucate, Anglia nu a primit niciun gol, ceea ce le dă o încredere foarte mare jucătorilor lui Southgate.
De cealaltă parte, Danemarca are cu totul altă poveste la acest european. Șocul suferit de danezi în prima partidă, când Eriksen a fost la un pas de moarte, le-a afectat și jocul, iar după 2 etape disputate din faza grupelor nordicii aveau 0 puncte (0-1 cu Finlanda și 1-2 cu Belgia). O victorie entuziamantă împotriva Rusiei (4-1) a fost suficientă însă pentru a avansa în optimi, iar de acolo lucrurile au curs în favoarea echipei lui Kasper Hjulmand.
Danemarca a "demolat" Țara Galilor în optimi, scor 4-0, iar în sferturi a făcut un nou meci solid, câștigând contra Cehiei cu 2-1. Astfel, danezii au pătruns în careul de ași, iar fanii de pretutindeni încep să facă o analogie între acest turneu final și cel din 1992, când Danemarca a fost invitată să participe după ce ratase calificarea și a plecat acasă cu trofeul.

EURO 2020 | Anglia are avantajul terenului propriu, Danemarca nu are nimic de pierdut

Anglia și Danemarca nu sunt străine una de alta, cele două echipe întâlnindu-se de 14 ori. Anglia are palmares pozitiv: 7 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, dar singura întâlnire directă de la un campionat european a adus un rezultat care s-a dovedit a fi favorabil danezilor. Se întâmpla în faza grupelor la EURO 1992, când s-a terminat 0-0, dar englezii au plecat acasă, în timp ce danezii au mers până la capăt la acea ediție.
Ultima confruntare directă la un turneu final a adus o victorie clară pentru Anglia, 3-0 în optimile Campionatului Mondial din 2002. Ultimele dueluri directe le dau însă mari speranțe danezilor, care au câștigat pe Wembley în toamna anului trecut, cu 1-0 în Liga Națiunilor. Golul de atunci a fost marcat de Eriksen, din penalty. Mijlocașul danez va fi singurul mare absent al partidei din această seară, întrucât cei doi antrenori nu au alte probleme de lot.
Anglia - Danemarca, echipele probabile
  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Sterling - Kane
  • Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard - Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard
Anglia - Danemarca va începe la ora 22:00, iar cele mai importante aspecte de pe parcursul partidei de pe Wembley vor fi prezentate în fromat LIVE BLOG pe site-ul eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo