În a doua etapă a grupelor Euro 2020, Anglia s-a duelat cu Scoţia, într-o reeditare a celei mai vechi rivalități din lume. Chiar dacă jucătorii lui Gareth Southgate au avut cele mai mari ocazii de gol, partida a fost una echilibrată, cele două echipe având un număr asemănător de șuturi.
În minutul 12, Stones a avut prima ocazie a partidei, înălțându-se în careu pentru a relua cu capul o centrare venită din corner, dar mingea a lovit bara. După doar câteva secunde, Sterling a pătruns în careu și i-a pasat lui Mount în fața porții, acesta din urmă trimițând balonul pe lângă poartă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?
16/11/2021 LA 10:54
Englezii și-au continuat asaltul la poarta lui Marshall, iar în minutul 18 Foden, rămas singur cu portarul, a trimis pe langa bară. Ulterior, arbitrul a semnalizat o poziție de offside la jucătorul lui Manchester City.
Până la pauză, scoțienii și-au trecut și ei în cont o ocazie importantă, după ce O'Donnell a primit mingea la marginea careului și a șutat la colțul lung. Pickford a fost, însă, atent și a plonjat superb, respingând mingea.
În repriza secundă, Anglia a avut prima ratare importantă. În minutul 48, Mount a șutat puternic de la 18 metri, goalkeeper-ul scoțienilor reușind să trimită balonul în corner.
Cea mai mare ocazie a reprizei i-a aparținut lui Dykes, care a șutat puternic din careu, după un corner, spre poarta lui Pickford, mingea fiind respinsă din fața porții de James, cu capul.
În acest moment, după primele două etape ale grupelor Euro 2020, Anglia și Cehia sunt la egalitate, cu 4 puncte, iar Croația și Scoția au câte un punct.
Ultimele meciuri din grupa D sunt programate marți, 22 iunie, de la ora 22:00, când englezii primesc vizita Cehiei pe Wembley, iar Croația merge la Glasgow pentru duelul cu Scoția.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane s-a dezlănțuit și l-a pus în "dificultate" pe Gareth Southgate în fața lui Wayne Rooney
16/11/2021 LA 08:34
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane a doborât mai multe recorduri, după ce a marcat de 4 ori într-o repriză pentru Anglia
15/11/2021 LA 21:03