Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Știm toate cele 4 meciuri din sferturile Campionatului European

Cristian Mihală

Actualizat 30/06/2021 la 00:40 GMT+3

Anglia a trecut cu 2-0 de Germania prin golurile marcate de Raheem Sterling și Harry Kane! Englezii și-au aflat și adversara după partida dintre Suedia şi Ucraina.

GLASGOW, SCOTLAND - JUNE 29: Artem Dovbyk of Ukraine (obscured) celebrates with team mates after scoring their side's second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Round of 16 match between Sweden and Ukraine at Hampden Park on June 29, 2021 in Glasg

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene

EURO 2020 | Suedia - Ucraina, LIVE BLOG

FINAL! Știm toate cele 4 meciuri din sferturi!
  • Italia - Belgia
  • Spania - Elveția
  • Cehia - Danemarca
  • Anglia - Ucraina
Min 121. GOOOOOOOOOL, UCRAINAAAAAA! Primul gol din carieră pentru Dovbyk, la o centrare perfectă a lui Zinchenko.
Min 98. Suedia rămâne în 10 după întrarea criminală a lui Danielson. Orsato i-a acordat cartonaș roșu după consultarea VAR. Besedin, accidentat, nu a mai putut continua partida.
Finalul celor 90 de minute. Avem prelungiri în Suedia - Ucraina!
Min 69. BARĂĂĂ, Forberg! Suedezul lovește din nou bara cu un șut de la marginea careului!
Min 56. BARĂĂĂ, Suedia! Forsberg lovește și el bara cu un șut plasat perfect, după un contraatac al Suediei.
Min 55. BARĂĂĂ, Ucraina! Sydorchuk lovește bara cu un șut puternic de la marginea careului.
Min 46. A început repriza a doua!
Pauză la Glasgow. Suedia - Ucraina 1-1
Min 43. GOOOOOOOL, Forsberg egalează cu un șut ușor deviat de un apărător! Suedia - Ucraina 1-1
Min 27. GOOOOOOL, Zinchenko deschide scorul la Glasgow! Ucraina conduce Suedia cu 1-0!
Min 1. A început meciul care va da adversara Angliei în sferturile Euro 2020
Echipele de start:
Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Isak, Kulusevski.
Ucraina: Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Kryvtsov - Stepanenko, Sydorchuk, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Shaparenko.

EURO 2020 | Anglia - Germania 2-0, LIVE-BLOG

Min.86: Gooool Anglia! Harry Kane face 2-0 din centrarea ideală a lui Grealish. Southgate a fost foarte inspirat prin introducerea jucătorului de la Aston Villa, care a adus un plus de energie în atacul englezilor.
Min.81: Ratare uriașă Germania! Thomas Muller a scăpat singur spre poarta adversă, dar a șutat pe lângă.
Min.75: Gooooool Anglia! Raheem Sterling deschide scorul cu o execuție simplă din apropierea porții, după o centrare perfectă a lui Luke Shaw.
Min.70: Meciul este foarte echilibrat și niciuna dintre echipe nu este dispusă să riște. Ocaziile mari au lipsit până acum în această repriză secundă.
Min.45+1: Harry Kane are o ocazie uriașă! Atacantul englez s-a trezit cu mingea la picior într-o poziție ideală, dar preluarea sa a fost prea lungă și Hummels a îndepărtat pericolul. E pauză la Londra.
Min.31: Pickford are o intervenție magistrală în fața lui Werner.
Min.16: O primă ocazie importantă pentru Anglia! Raheem Sterling are o șansă bună de a deschide scorul, dar șutul său puternic de la marginea careului este respins de Manuel Neuer.
Min.10: Germania are prima pariție periculoasă în preajma porții adverse. Havertz a trimis un șut periculos, dar Declan Rice a fost impecabil și a blocat.
Min.1: A început super-partida de pe Wembley! Ambele echipe au îngenuncheat înainte de primul fluier.
Echipele de start
Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Phillips, Rice, Shaw - Saka, Kane, Sterling
Germania: Neuer - Rudiger, Hummels, Ginter - Gosens, Kroos, Goretzka, Kimmich - Muller, Havertz - Werner
Știrea inițială
Ieri am avut parte de cea mai spectaculoasă zi de la acest turneu final, cu 2 meciuri de toată frumuseţea, dar şi o surpriză de proporţii. Astfel, Spania s-a impus în faţa Croaţiei cu un incredibil 5-3, după ce tabela indica 3-3 după 90 de minute. În celălalt meci, Elveţia a produs surpriza acestui Campionat European şi a eliminat campioana mondială, Franţa, cu 4-3 după loviturile de departajare.
Cunoaştem 3 sferturi până acum, Belgia – Italia, Elveţia – Spania şi Cehia – Danemarca, iar la finalul zilei vom avea tabloul complet al acestei faze.

Euro 2020 | Anglia – Germania (19:00), blockbuster-ul din optimi

Ziua de Euro, ultima a optimilor, debutează cu un derby în adevărat sens al cuvântului, un meci ce se putea disputa în oricare din fazele finale ale competiţiei, Anglia – Germania. Vorbim de o rivalitate istorică, un meci în care orgoliile sunt extrem de mari. Câştigătoarea va da piept în sferturi cu cea dintre Suedia şi Ucraina, astfel oricare dintre cele două va fi favorită pentru calificarea în careul de aşi.
Partida are loc pe Wembley, astfel Anglia continuă seria meciurilor disputate pe teren propriu, putând asista 40.000 de spectatori.
Anglia, naţionala ‘’celor trei lei’’, este una dintre favoritele la câştigarea acestui turneu final, dar va avea parte de o adevărată ‘’finală’’ chiar în optimi, împotriva Germaniei. Trupa lui Gareth Southgate a câştigat grupa D, însă jocul prestat a lăsat de dorit. A debutat cu o victorie la limită, 1-0 în faţa Croaţiei, graţie reuşitei lui Sterling. De precizat este faptul că englezii au disputat toate meciurile pe teren propriu la acest Campionat European şi pot beneficia de acest avantaj până în finală, în cazul în care vor ajunge acolo. A urmat partida cu Scoţia, în care Anglia era mare favorită, dar jocul ofensiv nu a convins din nou, iar rezultatul a fost egal, 0-0. În ultimul meci cu Cehia, englezii s-au impus tot cu 1-0, graţie aceluiaşi Sterling, însă rămâne de văzut cum se va descurca naţionala ‘’celor trei lei’’ în faţa unui adversar precum Germania.
Dacă la capitolul apărare Anglia s-a descurcat excelent, având cea mai bună defensivă de la acest turneu final, faza ofensivă a arătat carenţe semnificative, asta şi din cauza faptului că Harry Kane nu a ‘’spart gheaţa’’ până în prezent la acest turneu final. De altfel, Anglia are cel mai slab atac dintre câştigătoarele grupelor. Fără eşec în ultimele 9 partide, Anglia are o şansă de neratat de a evolua pe teren propriu la toate meciurile de la Euro 2020. Doar Polonia a marcat în poarta englezilor în acest interval. Arbitrul întâlnirii este Danny Makkelie.
De cealalată parte, Germania nu a avut un parcurs atât de liniştit precum cel al Angliei, ba chiar în minutul 84 al ultimei partide din grupe era eliminată de la Euro, dar în cele din urmă s-a clasat pe 2 în ‘’grupa morţii’’, cu 4 puncte. A debutat la Euro cu o înfrângere în faţa Franţei, chiar la Munchen, după un autogol al lui Hummels. Totuşi, nemţii au dat semne de revenire în cel de-al doilea meci, în faţa campioanei ultimei ediţii de la Euro, Portugalia. S-a terminat 4-2 pentru germani, iar nimeni nu se aştepta la deznodământul ultimului meci cu Ungaria. A fost 2-2, după ce maghiarii au condus cu 2-1 până în minutul 84, scor la care trupa lui Joachim Low era eliminată, însă Goretzka a adus calificarea germanilor în optimi. Pentru Low va fi ultimul turneu final în calitate de selecţioner al Germaniei, el urmând a-i preda ştafeta lui Hansi Flick.
Germania este una dintre cele mai spectaculoase naţionale de la acest turneu final, cu 6 goluri marcate, dar a primit gol la fiecare meci din faza grupelor, astfel rămâne de văzut cum va arăta defensiva în faţa unui adversar precum Anglia. Va fi primul meci disputat în afara Germaniei pentru Die Mannschaft.
Cele 2 naţionale nu s-au mai întâlnit din 2017, atunci când remizau, scor 0-0, într-un amical disputat tot pe Wembley. Este o partidă de la care se aşteaptă foarte multe, un adevărat derby de tradiţie. Englezii îşi amintesc cu plăcere de finala Campionatului Mondial din 1966, atunci când au învins Germania cu 4-2, chiar pe Wembley.
Echipe probabile Anglia – Germania:
  • Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Foden, Mount, Sterling; Kane.
  • Germania: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry.

Euro 2020 | Suedia – Ucraina (22:00), meciul care încheie faza optimilor

Optimile Euro 2020 se încheie cu duelul dintre Suedia şi Ucraina, un meci extrem de echilibrat la prima vedere, ţinând cont de valoarea lotului celor 2 naţionale, dar şi de parcursul lor în faza grupelor. Partida are loc pe ’’Hampden Park’’, din Glasgow, şi pot asista aproximativ 12.000 de spectatori, 25% din capacitate. Învingătoarea va avea parte de un duel ’’de foc’’ în sferturi cu Anglia sau Germania.
Suedia a făcut un turneu final neaşteptat de bun, ţinând cont că nu s-a putut baza pe cel mai bun jucător al ei, Zlatan Ibrahimovic. Trupa lui Andersson a câştigat grupa E cu 7 puncte, deşi Spania era favorită înainte de startul Campionatului European. Suedezii au debutat cu o remiză chiar în faţa Spaniei, la Sevilla, scor 0-0, într-o partidă în care apărarea a fost punctul forte, ţinând cont că spaniolii au avut o posesie zdrobitoare de 75%. A urmat duelul cu Slovacia, câştigat la limită, scor 1-0, după reuşita lui Forsberg din penalty. Din nou, trupa lui Andersson s-a descurcat excelent pe plan defensiv, Olsen nefiind pus la încercare, iar suedezii îşi asiguraseră calificarea în optimi înainte de ultimul meci cu Polonia. Acelaşi Forsberg a făcut o partidă excelentă şi a marcat de 2 ori, însă polonezii au egalat pe final. Chiar şi aşa, Claesson a asigurat victoria cu un gol în minutul 94, iar Suedia a câştigat grupa E după o prestaţie extrem de solidă.
Suedia este una dintre echipele ambiţioase de la acest turneu final, iar o calificare în sferturi ar reprezenta o încununare a Mondialului din 2018, acolo unde a atins aceeaşi fază a competiţiei. Este al 6-lea Campionat European consecutiv pentru trupa lui Andersson. De altfel, nordicii nu au cunoscut gustul înfrângerii în 2021, cu 7 victorii în 8 partide. Arbitrul partidei este Daniele Orsato.
În antiteză, Ucraina a reuşit calificarea în optimi cu mari emoţii, de pe locul 3 din grupa C, cu doar 3 puncte obţinute. Trupa lui Shevchenko a obţinut biletele pentru optimi chiar de pe ultimul loc în clasamentul celor mai bune locuri 3, dar chiar şi aşa speră la un duel de vis cu Anglia sau Germania în sferturi.
Ucraina a debutat la Euro cu o înfrângere spectaculoasă în faţa Olandei, scor 2-3, chiar la Amsterdam, după ce ‘’portocala mecanică’’ a condus cu 2-0. Yarmolenko şi Yaremchuk au egalat pentru ucraineni, dar nu a fost suficient pentru a obţine măcar un punct. A urmat duelul cu Macedonia de Nord, disputat chiar pe Arena Naţională, iar aceeaşi Yarmolenko şi Yaremchuk au securizat de data asta singurele puncte obţinute de ucraineni la acest turneu final, după victoria în faţa Macedoniei de Nord cu 2-1.
Trupa lui Shevchenko a încheiat grupa cu o nouă înfrângere, 0-1 în faţa Austriei, într-o partidă disputată din nou pe Arena Naţională, dar a fost suficient pentru ca Ucraina să se califice în optimi, datoriă golaverajului superior altor naţionale. Apărarea a lăsat de dorit, încasând 5 goluri la acest turneu final. Totuşi, este pentru prima dată când Ucraina se află în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, iar partida cu Suedia se anunţă extrem de complicată, ţinând cont că nordicii au mare experienţă la acest nivel.
Cele 2 naţionale nu s-au mai întâlnit de la Euro 2012, atunci când Ucraina învingea cu 2-1, dar ambele erau eliminate dintr-o grupă cu Anglia şi Franţa.
Echipe probabile Suedia – Ucraina:
  • Suedia: R. Olsen – Lustig, Lindelof, Danielson, L. Augustinsson – S. Larsson, Ekdal, K. Olsson, Forsberg – A. Isak, Quaison. U
  • Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko – Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov.
Meciurile de la Euro 2020 sunt în format livetext pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo