Olanda, Anglia și Germania erau cele 3 mari favorite de pe a 2-a jumătate de tablou a fazei eliminatorii de la Campionatul European. Batavii au pierdut însă în mod surprinzător împotriva Cehiei, astfel că partida dintre Anglia și Germanie este ca o adevărată finală.
Învingătoarea nu va avea parte de adversari peternici până în în ultimul act. Evident, orice echipă ajunsă în sferturi sau semifinale este foarte puternică, dar niciuna dintre cele rămase pe această parte de tablou nu va fi favorită împotriva Angliei sau Germaniei.

EURO 2020 | Anglia sau Franța vor avea un traseu nesperat de ușor până în finală

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Câștigătoarea duelului de pe Wembley de marți seară va întâlni în sferturi Suedia sau Ucraina. Chiar dacă a câștigat o grupă din care au făcut parte Spania sau Polonia, suedezii nu nu au nici pe departe valoarea englezilor sau germanilor. În privința Ucrainei lucrurile stau la fel, mai ales că echipa lui Shevchenko a lăsat o impresie modestă în ultimul meci din grupă și numai jocul rezultatelor s-a permis să ajungă în optimi.
Mergând mai departe, semifinala se anunță la fel de abordabilă pentru Anglia sau Germania. Adversara din careul de ași va fi Danemarca sau Cehia, două echipe solide, dar fără jucători de clasă mondială, așa cum au în lot Southgate sau Low.
Așadar, atât englezii, cât și germanii sunt conștienți că au o șansă uriașă de a ajunge în finală, astfel că meciul de la Londra se anunță unul extrem de disputat. Tensiunea este deja la cote ridicate în cele două tabere. Nemții sunt foarte nemulțumiți că UEFA nu le permite să se antreneze pe Wembley cu o zi înainte de meci, considerând că acest lucru îi dezavantajează clar, în condițiile în care englezii sunt familiarizați cu arena, nu doar pentru că acolo joacă de obicei meciurile de acasă, ci și pentru că au jucat toate partidele din grupă pe legendarul stadion din Londra.
În schimb, pe prima jumătate de tablou sunt înghesuite mult mai multe formații cu pretenții la cucerirea trofeului. Italia e deja în sferturi, unde va juca împotriva Belgiei sau Portugaliei. Franța e mare favorită în fața Elveției și în caz de victorie va da peste Spania sau Croația.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11