Articol scris de Romeo Ene
Selecţionerul Ucrainei şi fostul mare atacant, Andriy Shevchenko, a reuşit să o ducă pe Ucraina în premieră în sferturile unui Campionat European, însă nu vrea să se oprească aici. El le-a spus jucătorilor săi că nu ar trebui să se sperie de Anglia, insistând totuşi că "orice este posibil" în confruntarea din sferturile Euro 2020.
Anglia a trecut de Germania cu 2-0, în timp ce Ucraina a învins-o pe Suedia cu 2-1, după prelungiri. Anglia – Ucraina are loc sâmbătă, 3 iulie, şi va avea loc pe Olimpico.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ar mai trebui să intre naționale precum San Marino în "groapa cu lei"?
16/11/2021 LA 10:54

Shevchenko, precaut înainte de meciul cu Anglia

Chiar dacă a intrat în istoria fotbalului din Ucraina, Shevchenko rămâne cu picioarele pe pământ şi consideră că Anglia este o naţională puternică, însă echipa sa nu ar trebui să se sperie: "Anglia este o naţională grozavă, are o bancă de rezerve foarte lungă, un staff remarcabil şi suntem pe deplin conştienţi de dificultatea acestui joc", a precizat Shevchenko după victoria cu Suedia.
"Am văzut toate meciurile lor din faza grupelor, însă nu am apucat să văd victoria de astăzi cu Germania deoarece a trebuit să ne pregătim pentru propriul nostru joc, împotriva Suediei. Este incredibil de greu să-i dai gol, dar forţa lor nu ar trebui să ne sperie, ci să ne motiveze pentru că totul este posibil în fotbal, la fel ca în viaţă, iar noi ne vom juca şansa noastră pentru a le oferi suporterilor noştri şi mai multă bucurie", a precizat selecţionerul Ucrainei.
Ucraina a debutat la acest turneu final cu o înfrângere spectaculoasă în faţa Olandei scor 2-3, deşi revenise de la 2-0. A urmat prima victorie şi singura din faza grupelor, 2-1 cu Macedonia de Nord, şi în ciuda faptului că a pierdut ultimul meci, în faţa Austriei, a reuşit calificarea în optimi de pe ultimul loc al celor mai bune locuri 3.
Vedeta lui City, Zinchenko, a deschis scorul în meciul de aseară împotriva Suediei, Emil Forsberg a egalat, iar meciul a intrat în prelungiri. Acolo, suedezii au rămas cu un om mai puţin, iar debutanul Dovbyk a dat lovitură la ultima faza şi a adus calificarea ucrainenilor în sferturi.
Naţionale precum Franţa, Germania, Portugalia sau Olanda au fost eliminate, iar Ucraina va încerca să producă o nouă surpriză şi să ajungă în semifinalele Euro 2020. Cu toate acestea, Anglia porneşte favorită datorită valorii lotului, dar şi a rezultatelor de la acest turneu final, iar câştigătoarea o va întâlni pe cea dintre Cehia şi Danemarca în semifinale.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane s-a dezlănțuit și l-a pus în "dificultate" pe Gareth Southgate în fața lui Wayne Rooney
16/11/2021 LA 08:34
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Harry Kane a doborât mai multe recorduri, după ce a marcat de 4 ori într-o repriză pentru Anglia
15/11/2021 LA 21:03