Articol scris de Romeo Ene
În această săptămână au existat temeri cu privire la faptul că Londra ar putea pierde dreptul de a găzdui finala competiţiei din cauza îngrijorării legate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, precum şi a regulilor de carantină.
S-a vehiculat faptul că finala s-ar fi putut muta la Budapesta sau Roma, fiind variantele de rezervă luate în considerare de UEFA. Cu toate acestea, s-a confirmat acum faptul că Wembley va găzdui ultimele 3 meciuri ale turneului final, iar legendarul stadion va putea fi ocupat în proporţie de 75%.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Capacitate mărită pentru Wembley

Toţi cumpărătorii de bilete vor trebui să aibă fie un test negativ COVID-19, fie dovada vaccinării complete, adică ambele doze, iar de la ultima să fi trecut cel puţin 14 zile.
Anunţul a fost făcut în contextul în care prim-ministrul italian, Mario Draghi, a cerut luni ca finala să fie mutată din Anglia din cauza creşterii numărului de îmbolăviri cu coronavirus. 22.500 de spectatori au putut asista la meciurile din faza grupelor disputate pe Wembley, dar şi pentru meciul din optimi dintre Italia şi Austria, de pe 26 iunie, dar va creşte la 40.000 pentru celălalt meci din optimi găzduit de acest stadion, partidă în care va evolua chiar Anglia.
"Suntem încântați că mai mulți fani vor putea acum să meargă pe Wembley și să se bucure de finala Euro 2020", a declarat Oliver Dowden, secretar al culturii.
"Pe măsură ce continuăm să facem progrese cu privire la situaţia noastră pandemică, precum şi evitarea carantinei, păstrarea siguranței publice rămâne prioritatea noastră principală. Am lucrat extrem de atent cu UEFA și FA pentru a ne asigura că există măsuri riguroase și stricte de sănătate publică, permițând în același timp mai multor fani să vadă meciurile", a spus el.
UEFA a negociat cu guvernul britanic cu privire la restricțiile de carantină, ce vor fi relaxate pentru fanii din străinătate care călătoresc la Londra pentru aceste partide, dar nu a fost menționată nicio modificare în declarație.
În prezent, regulile COVID-19 impun celor care vin în Regat din majoritatea țărilor europene să stea în carantină timp de 10 zile după sosirea în Marea Britanie.
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a salutat această decizie și a mulțumit guvernului britanic pentru implicare: "Acest turneu a fost un far de speranță pentru a-i liniști pe oameni că ne întoarcem la un mod de viață mai normal, iar acesta este un pas în continuarea acestui drum", a spus el.
Semifinalele Euro 2020 au loc pe 6, respectiv 7 iulie, iar finala se dispută pe 11 iulie.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11