La fel ca foarte mulți specialiști, Arsene Wenger crede că Franța va putea fi cu greu oprită din dumul către titlul european din această vară.
Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, francezul care acum este șeful departamentului pentru dezvoltarea globală a fotbalului din cadrul FIFA a explicat motivele pentru care consideră formația lui Didier Deschamps drept marea favorită a turneului final care va începe peste doar 4 zile.
"Franța nu e doar favorită, ci super-favorită. Cuvântul favorit nu este suficient atunci când ești campioana mondială și ai în echipă jucători precum Kante, Pogba, Benzema, Griezmann, Coman, Giroud sau Dembele. Și mulți alții, am omis jumătate dintre ei.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
Franța va avea pe bancă 11 jucători care ar juca la orice altă națională. În plus, această echipă nu și-a atins punctul culminant. Este o echipă care continuă să crească, pentru că toți sunt tineri. În afară de doi sau trei jucători, nucleul echipei este foarte tânăr.", a spus Wenger pentru Sky Sports.
https://i.eurosport.com/2021/06/07/3148143.jpg

Arsene Wenger: "Anglia este cea mai mare amenințare pentru Franța"

Încercând să identifice o echipă care se poate ridica la nivelul Franței, Wenger a numit reprezentativa Angliei drept principala amenințare pentru naționala Hexagonului.
"Anglia este echipa care poate amenința cel mai mult Franța. Au jucători de calitate superioară. Poate că unii dintre ei sunt încă puțin prea tineri, dar cu fotbaliști ca Mason Mount, Phil Foden, Jack Grealish, Declan Rice și bineînțeles Harry Kane, alături de câțiva jucători cu experiență precum Jordan Henderson, pot concura cu Franța.", a concluzionat Wenger.
Anglia va debuta la EURO pe 13 iunie, contra Croației, în timp ce Franța va juca primul meci pe 15 iunie, împotriva Germaniei.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22