Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2020 | Arsene Wenger a indicat singura echipă care poate amenința Franța: "Au multă calitate"

Nicu Savin

Publicat 07/06/2021 la 17:09 GMT+3

Arsene Wenger a vorbit despre favoritele Campionatului European care va începe peste 4 zile și consideră că Franța este de departe cea mai puternică echipă. Totuși, fostul manager al lui Arsenal a identificat o echipă care se poate lupta cu șanse reale împotriva campioanei mondiale din 2018.

Arsene Wenger

Credit imagine: Getty Images

La fel ca foarte mulți specialiști, Arsene Wenger crede că Franța va putea fi cu greu oprită din dumul către titlul european din această vară.
Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, francezul care acum este șeful departamentului pentru dezvoltarea globală a fotbalului din cadrul FIFA a explicat motivele pentru care consideră formația lui Didier Deschamps drept marea favorită a turneului final care va începe peste doar 4 zile.
"Franța nu e doar favorită, ci super-favorită. Cuvântul favorit nu este suficient atunci când ești campioana mondială și ai în echipă jucători precum Kante, Pogba, Benzema, Griezmann, Coman, Giroud sau Dembele. Și mulți alții, am omis jumătate dintre ei.
Franța va avea pe bancă 11 jucători care ar juca la orice altă națională. În plus, această echipă nu și-a atins punctul culminant. Este o echipă care continuă să crească, pentru că toți sunt tineri. În afară de doi sau trei jucători, nucleul echipei este foarte tânăr.", a spus Wenger pentru Sky Sports.
Harry Kane will lead England out against Croatia in the Wembley opener

Arsene Wenger: "Anglia este cea mai mare amenințare pentru Franța"

Încercând să identifice o echipă care se poate ridica la nivelul Franței, Wenger a numit reprezentativa Angliei drept principala amenințare pentru naționala Hexagonului.
"Anglia este echipa care poate amenința cel mai mult Franța. Au jucători de calitate superioară. Poate că unii dintre ei sunt încă puțin prea tineri, dar cu fotbaliști ca Mason Mount, Phil Foden, Jack Grealish, Declan Rice și bineînțeles Harry Kane, alături de câțiva jucători cu experiență precum Jordan Henderson, pot concura cu Franța.", a concluzionat Wenger.
Anglia va debuta la EURO pe 13 iunie, contra Croației, în timp ce Franța va juca primul meci pe 15 iunie, împotriva Germaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo