Partida de pe Arena Națională a început cu Austria mai prezentă în jumătatea adversă, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă. Stefan Lainer a deschis scorul în minutul 18, reluând spectaculos din apropierea porții, după o pasă ideală a lui Sabitzer.
Acesta este al 2-lea gol marcat de Lainer pentru prima reprezentativă a Austriei. Ca o coincidență, primul dintre ele a fost reușit tot împotriva Macedoniei de Nord, în preliminariile acestui turneu final. Reușita de pe Arena Națională i-a fost dedicată lui Christian Eriksen, care ieri a fost la un pas de o mare tragedie.
tweet
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14
Macedonenii au reușit apoi să revină în joc, ajutați enorm de o sarabandă de greșeli în apărarea austriecilor. Goran Pandev s-a trezit cu mingea la picior în interiorului careului, iar poarta era goală, astfel că atacantul celor de la Genoa a marcat ușor primul gol al Macedoniei de Nord la un turneu final.

EURO 2020 | Austria - Macedonia de Nord 3-1

La pauză s-a intrat la egalitate, dar Austria a arătat că este echipa mai experimentată în partea secundă. Macedonenii au avut prima șansă de a trece în avantaj, dar șutul lui Nikolov, fostul fotbalist de la Viitorul, din minutul 63 a fost blocat de Bachmann.
Austriecii au fost mai eficiení, iar în minutul 78 Gregoritsch a trimis în poartă o centrare perfectă a lui David Alaba de pe flacul stâng și Austria a preluat din nou conducerea. De această dată, elevii lui Franco Foda nu au mai cedat inițiativa, iar Arnautovic a stabilit scorul final în minutul 90.
Astfel, Austria a câștigat în premieră un meci la un Campionat European, în timp ce Macedonia de Nord debutează cu o înfrângere la un turneu final. În celăllalt meci al grupei, Olanda va întâlni Ucraina, de la ora 22:00, partidă care se va juca la Amsterdam.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Tensiuni la națională! Răzvan Marin, săgeți către Rădoi: "Sunt nervos! Întrebaţi-l de ce nu joc!"
08/09/2021 LA 22:02
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia – România 0-0 | Nicolae Stanciu, mulțumit cu remiza de la Skopje: "Acum suntem favoriți!"
08/09/2021 LA 21:24