articol de Romeo Ene
Va fi al patrulea meci condus la centru pentru el la acest turneu final, după Danemarca – Belgia, Slovacia – Spania şi Cehia – Danemarca.
De asemenea, Kuipers a arbitrat ultima partidă oficială dintre Anglia şi Italia, ce a avut loc la Cupa Mondială din 2014 şi a fost câştigată de italieni cu 2-1, antrenaţi la acea vreme de Prandelli. Chiar şi aşa, Anglia şi Italia nu au reuşit să treacă de o grupă câştigată de Costa Rica, iar Uruguay a terminat pe locul secund.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Kuipers, arbitru cu experiență la nivel internațional

La 48 de ani, o vârstă extrem de înaintată pentru un arbitru, Kuipers are o experienţă vastă în arbitraj. Este arbitru internaţional din 2006 şi a arbitrat duelul de acum 7 ani dintre Anglia şi Italia, de la Mondialul din 2014. Recent, a fost acuzat de jucătorii lui PSG, după returul semifinalei Champions League cu Manchester City.
Bjorn Kuipers e unul dintre cei mai respectați arbitri din lume. El a condus în trecut, printre altele, finala Europa League 2013 și finala Champions League dintre Real Madrid și Atletico (2014). El este unul dintre cei mai bogați arbitri din lume, având o avere de 12 milioane de euro. Deține, în Olanda, un lanț de supermarketuri.
Jucătorii lui PSG și-au explicat jocul dur din finalul partidei cu City, din returul semifinalei Champions League prin faptul că arbitrul Bjorn Kuipers le-a vorbit urât. Acest lucru ar fi alimentat și mai mult frustrarea generată de rezultat.
După roșul primit de Di Maria, băieții lui Pochettino au avut mai multe intrări dure, iar la final ei au pus acest comportament pe seama frustrărilor create de arbitrul meciului, olandezul Bjorn Kuipers. Doi dintre jucătorii campioanei Franței au dezvăluit că centralul i-a înjurat pe fotbaliștii din Hexagon.
"Arbitrul l-a înjurat pe Leandro Paredes. Dacă noi i-am fi spus așa ceva, primeam cel puțin 4 etape de suspendare", a spus Herrera, pentru RMC.
Și Verratti a avut o poziție similară, condamnându-l pe Kuipers pentru limbajul folosit. "Da, este adevărat, și pe mine m-a înjurat și nu o dată. Mi-a zis "du-te dracu'!". Dacă eu i-aș fi vorbit așa, mă suspendau 10 meciuri", a explicat micuțul mijlocaș.
La partidele Danemarca – Belgia şi Slovacia - Spania a acordat câte 4 cartonaşe galbene, în timp ce la Cehia – Danemarca a arătat doar 2.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11