Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Chiellini, declarația zilei, înainte de finala cu Anglia: "Am crezut că Mancini e nebun!"

Cristian Mihală

Publicat 09/07/2021 la 10:20 GMT+3

Giorgio Chiellini a dezvăluit înainte de finala Euro 2020 că Roberto Mancini i-a pregătit din timp pe jucătorii squadrei azzurra pentru câștigarea titlului european. Acest vis părea o utopie, în contextul în care Italia ratase calificarea la Mondialul din 2018.

Robert Mancini exulte lors du coup de sifflet final face à l'Autriche

Credit imagine: Getty Images

Dincolo de actorii din teren, Italia ultimilor trei ani înseamnă, înainte de orice, Roberto Mancini, al cărui loc în inima unei națiuni este la fel de sigur ca poziția pe banca echipei. Este un grad rar de confort pentru ocupantul unuia dintre cele mai fierbinți scaune din lumea fotbalului, dar aceasta este recompensa pentru că Mancini a tras Italia din groapa în care căzuse în 2018.
Mancini nu doar că a redat deminitatea unei națiuni care respiră pentru fotbal, după dezastrul de acum 3 ani, dar a dus-o pe noi culmi. Odată cu victoria la penaltyuri contra Spaniei, Italia a ajuns la 33 de meciuri la rând fără eșec, fiind doar la două dispute distanță de recordul all-time, al Braziliei. Dar, poate mai important, a schimbat fundamental modul în care echipa se exprimă în teren. Chiar dacă a avut fotbaliști uriași la dispoziție, în ultimii 20-30 de ani, squadra azzurra a fost o formație care nu atrage neapărat din punct de vedere estetic și care pune rezultatul înaintea spectacolului
Încă de la preluarea echipei, Mancini le-a vorbit jucătorilor despre Euro 2020, iar principalul obiectiv era câștigarea competiției. Un plan "al unui om nebun", așa cum declară acum Chiellini, amuzat, în contextul în care nu mulți fotbaliști credeau că așa ceva e posibil. Ușor-ușor, tehnicianul le-a dat încredere jucătorilor, iar acum Italia e cu siguranță în primele 5 cele mai bune formații din lume.
"Este un vis la care am muncit peste trei ani și pe care antrenorul ni l-a inoculat până când a devenit o realitate. Când ne-a spus la început să ne gândim la câștigarea Campionatului European, noi am crezut că Mancini este nebun. Acum suntem foarte aproape, la un centimetru distanță de trofeu", a spus Giorgio Chiellini, la conferința de presă.

Chiellini, despre adversarii Italiei la Euro 2020

În privința traseului de la Euro 2020, liderul apărării squadrei azzurra a dezvăluit că se aștepta să întâlnească Franța în semifinale. "Cocoșii" nu sunt doar campioni mondiali, dar reprezintă o formație fantastică, completă. Când ai un trident ofensiv cu Mbappe, Benzema și Griezmann și îl ai pe Kante la închidere, e complicat pentru oricine să emită pretenții. Totuși, la acest Euro au apărut suficiente surprize, astfel că misiunea Italiei a fost mai ușoară decât se anticipa.
Referitor la finala cu Anglia, de duminică (ora 22:00), Chiellini a punctat că, deși formația lui Southgate nu practică un fotbal estetic, e foarte greu să o desfaci.
"Am crezut că în semifinală ne vom duela cu Franța, nu cu Spania, pentru că francezii erau marii favoriți. Aveau calitățile necesare și experiența internațională. Am crezut că Franța este cu un pas în fața tuturor. M-am gândit că în drumul spre finală ne vom lupta cu Belgia, Franța și Anglia. M-am gândit că Anglia ar fi un candidat serios la câștigarea EURO 2020. Are calitate și forță, echipa este solidă și organizată. Poate nu sunt ușor de urmărit, dar sunt foarte greu de bătut", a mai spus căpitanul Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo