Articol scris de Romeo Ene
Italia a câştigat grupa A de la Euro 2020, cu 9 puncte, iar în optimi a trecut de Austria, după prelungiri. Belgia şi-a adjudecat grupa B, iar în optimi a învins campioana europeană, Portugalia, scor 1-0.
Totuşi, victoria cu lusitanii a fost plătită scump de belgieni, deoarece Kevin De Bruyne și Eden Hazard au ieșit accidentați și nu este sigur dacă ei vor putea fi recuperați până la ora meciului din sferturi contra Italiei.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31

Immobile: "Belgia va avea probleme"

Atacantul naţionalei Italiei, care a reuşit 2 goluri la acest turneu final, este de părere că jocul Belgiei depinde foarte mult de evoluţiile lui Eden Hazard şi Kevin De Bruyne, iar eventuala lor absenţa va conta foarte mult: "De Bruyne şi Hazard sunt jucători fundamentali pentru ei. Dacă nu vor putea evolua la capacitate maximă, atunci Belgia va avea probleme. Totuşi, sunt o naţională puternică şi vor reuşi să-i înlocuiască. Este evident că dacă ar putea juca cei 2, atunci jocul ar căpăta altă faţă, inutil să negăm acest aspect", a spus Immobile înainte de partida din sferturi.
"Ei fac diferenţa, te pun în dificultate. Ne vom pregăti ca şi cum ei ar putea evolua la 100% din capacitatea fizică, trebuie să continuăm pe aceeaşi linie, să rămânem concentraţi, reacţionând bine în momentele dificile".
Atât De Bruyne, care are o problemă la gleznă după un fault dur al lui Joao Palhinha la meciul din optimi, cât și jucătorul lui Real Madrid, Eden Hazard, care are un disconfort muscular, vor rata probabil, partida cu Italia.
Chiar şi aşa, Immobile este convins că prezenţa lui Romelu Lukaku în atacul Belgiei reprezintă o provocare importantă. Cei 2 se cunosc foarte bine din Serie A, ţinând cont că belgianul evoluează la Inter, iar italianul la Lazio.
"Lukaku este foarte puternic, suntem norocoși să-l cunoaștem bine pentru că joacă în Serie A. Va fi sarcina fundaşilor să-l blocheze, va fi o luptă pe cinste", a continuat el.
Atacantul lui Lazio a evidenţiat calificarea naţionalei sale în sferturi, chiar dacă a avut nevoie de prelungiri în faţa Austriei, mai ales că unele naţionale mari au fost la un pas de eliminare, cum ar fi Spania, care a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Croaţia, sau ba chiar au fost eliminate, de exemplu Olanda sau Franţa, care porneau favorite în meciurile lor.
"Nu este uşor, ne confruntăm cu cea mai bună echipă din clasamentul FIFA, toate sunt puternice. Cu Austria a fost destul de dificil pentru noi.", a adăugat Immobile.
Cu cele 2 goluri pe care le-a înscris la acest turneu final, Immobile poate bate recordul numărului de goluri înscrise de un jucător italian la Euro, acesta fiind deţinut de Mario Balotelli, care are 3 reuşite.
‘’Mi-aş dori să câştig turneul, aş renunţa la toate obiectivele mele personale pentru a reuşi asta, acesta este adevărul’’.
Italia şi Belgia se vor întâlni vineri, 2 iulie, la Munchen, în sferturile Euro 2020, iar câştigătoarea o va întâlni în semifinale pe cea dintre Elveţia şi Spania.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Liga
Eden Hazard rămâne la Real Madrid! Ancelotti a dezvăluit ce șanse va avea să joace constant
14/05/2022 LA 12:46