Articol scris de Răzvan Cîrceag
Sfertul de finală de foc, dintre Belgia și Italia, este programat vineri, 2 iulie, de la ora 22:00, la Munchen. Antonio Conte s-a aflat pe banca Italiei la ultima dispută dintre cele două, la EURO 2016, dispută în care Italia s-a impus 2-0 în faza grupelor, iar acum a discutat pentru presa din Italia despre modul în care vede el confruntarea de peste cinci zile.
"Împotriva Belgiei jucăm pe picior de egalitate, îi putem bate și merge mai departe. Victoriile din grupă au evidențiat o calitate a jocului Italiei, care ne-a dat imediat speranța unui parcurs promițător. Meciul cu Austria, o echipa redutabilă și dificilă, ne-a pus la mare încercare fizică, subliniind capacitatea noastră de a suferi, dar totodată de a ne reveni din momentele dificile. Poate că a fost chiar mai util să depunem un astfel de efort pentru a obține victoria, decât să avem parte de un succes ușor.", a psus Conte, conform calciomercato.com.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
Fostul selecționer al Italiei a admis că Belgia este o echipă foarte puternică, dar a menționat că aceasta nu l-a impresionat în meciul din optimi, cu Portugalia: "Sunt o echipă puternică atât individual, cât și colectiv. Lukaku este o forță a naturii. Am mult respect pentru Roberto Martinez (n.r. - selecționerul Belgiei), pentru munca depusă în ultimii ani, dar prestația din fața Portugaliei nu m-a convins. Cu siguranță îi putem pune în dificultate!", a declarat Conte conform calciomercato.com .
EURO 2020 | Cum arată statistica dintre Belgia și Italia
Până acum, belgienii au reușit să se impună doar de patru ori împotriva "Squadrei Azzurra", în 22 de întâlniri care au avut loc între cele două, iar Italia a înregistrat 14 succese. Alte patru partide s-au încheiat la egalitate.
Ultimul duel direct a avut loc la CE din 2016, când Italia se afla sub comanda lui Antonio Conte. Atunci, cele două formații s-au aflat în aceeași grupă, iar Italia se impunea cu 2-0 și câștiga grupa la egalitate de puncte cu Belgia.
Italia e neînvinsă de 31 de partide! Roberto Mancini a reușit să doboare un record impresionant de invincibilitate pentru banca Italiei, după victoria din fața Austriei, în optimile de la EURO 2020. Precedentul record data de peste 80 de ani, cu 30 de meciuri fără înfrângere.
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12