Învingătoarele din semifinalele Italia - Spania și Anglia - Danemarca se vor înfrunta duminică, la Londra, în ultimul act al Campionatului European. adidas a prezentat azi balonul care va fi folosit în semifinalele și finala Euro 2020.

Design-ul balonului, inspirat de formatul Euro 2020

International friendlies
Chiellini și-a anunțat retragerea de la națională! Care va fi ultimul meci în tricoul Italiei
26/04/2022 LA 09:30
adidas a lansat în noiembrie 2019 mingea oficială de joc a Euro 2020, care are un design numit Uniforia. Potrivit site-ului frf.ro, acesta "cuprinde noțiunea podurilor ce se întrepătrund, dispariția granițelor dintre țări și diversitatea care va însoți turneul final, totul prin intermediul unei combinații unice între artă și fotbal" și "e caracterizat de îndrăznețe linii negre care străbat mingea în originalul stil al mișcării pensulei.
Acestea simbolizează dispariția frontierelor și traversarea granițelor, reliefând noul format transcontinental al competiției. Liniile se intersectează cu fascicule de culori deschise și strălucitoare, reprezentând diversitatea turneului final și aducerea laolaltă a diverselor și diferitelor culturi."
"Întotdeauna când concepem design-ul unei mingi oficiale, ne străduim să reliefăm cultura, să scoatem în evidență spiritul străzii pe care-l putem etala cu mândrie pe stadion", a declarat Anika Marie Kennaugh, product designer al adidas, conform site-ului Federației Române de Fotbal.
Semifinalele Euro 2020 sunt programate marți și miercuri, de la ora 22:00, iar finala competiției va avea loc duminică, 11 iulie.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldinho are două favorite pentru CM din Qatar! Ce selecționer l-a impresionat
11/04/2022 LA 10:59
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07