Învingătoarele din semifinalele Italia - Spania și Anglia - Danemarca se vor înfrunta duminică, la Londra, în ultimul act al Campionatului European. adidas a prezentat azi balonul care va fi folosit în semifinalele și finala Euro 2020.

Design-ul balonului, inspirat de formatul Euro 2020

Fotbal
Spania, fără jucători de la Real Madrid pentru preliminariile CM 2022! Convocările lui Luis Enrique
26/08/2021 LA 13:31
adidas a lansat în noiembrie 2019 mingea oficială de joc a Euro 2020, care are un design numit Uniforia. Potrivit site-ului frf.ro, acesta "cuprinde noțiunea podurilor ce se întrepătrund, dispariția granițelor dintre țări și diversitatea care va însoți turneul final, totul prin intermediul unei combinații unice între artă și fotbal" și "e caracterizat de îndrăznețe linii negre care străbat mingea în originalul stil al mișcării pensulei.
Acestea simbolizează dispariția frontierelor și traversarea granițelor, reliefând noul format transcontinental al competiției. Liniile se intersectează cu fascicule de culori deschise și strălucitoare, reprezentând diversitatea turneului final și aducerea laolaltă a diverselor și diferitelor culturi."
"Întotdeauna când concepem design-ul unei mingi oficiale, ne străduim să reliefăm cultura, să scoatem în evidență spiritul străzii pe care-l putem etala cu mândrie pe stadion", a declarat Anika Marie Kennaugh, product designer al adidas, conform site-ului Federației Române de Fotbal.
Semifinalele Euro 2020 sunt programate marți și miercuri, de la ora 22:00, iar finala competiției va avea loc duminică, 11 iulie.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Campionatul European UEFA
Prima reacție a lui Bukayo Saka după finala Euro 2020! "Nu e loc pentru rasism sau ură în fotbal!"
15/07/2021 LA 16:10