Anglia a debutat cu o victorie la turneul final, dar Gareth Southgate se confruntă cu unele probleme. Dean Henderson, portarul lui Manchester United, a părăsit cantonamentul naționalei Albionului, el nemaiavând nicio șansă să joace la Campionatul European din cauza unei accidentări la șold.
"Henderson se retrage din lotul Angliei din cauza unei problemela șold, care ar continua să-i limiteze implicarea în antrenamente pe tot parcursul turneului.Portarul lui Manchester United se va întoarce acum la clubul său pentru evaluări suplimentare și pentru a se recupera înainte de sezonul 2021-22.", a fost comunicatul Federației Engleze de Fotbal.
Henderson i-a luat fața lui David De Gea în poarta lui Manchester United în finalul sezonului recent încheiat și mulți specialiști din Anglia în vedeau titular și la națională, la EURO, dar această accidentare i-a curmat visul tânărului portar.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Dean Henderson, înlocuit cu Aaron Ramsdale în lotul Angliei

Norocul lui Southgate este că UEFA permite înlocuirea portarilor accidentați în orice moment al turneului final. Ca atare, Aaron Ramsdale a fost chemat de urgență pentru a-i lua locul lui Henderson.
Deși a retrogradat cu Sheffield, portarul de 23 de ani a avut evoluții foarte apreciate și a fost selectat de Southgate în lotul lărgit pentru acest turneu final. Lăsat pe dinafară inițial, Ramsdale va face acum parte din lot, dar va fi cu siguranță a 3-a opțiune, după Jordan Pickford și Sam Johnstone, el neavând nicio selecție la prima reprezentativă la Angliei până în acest moment.
Henderson este al 2-lea jucător englez care pierde EURO din cauza unei accidentări. Trent Alexander Arnold a ratat prezența la Campionatul European, după ce s-a accidentat în amicalul cu Austria de dinaintea turnului final.
Anglia va juca următorul meci la EURO 2020 contra Scoției, vineri, 18 iunie, pe Wembley, iar o victorie i-ar asigura practic calificarea în optimile de finală. În celălalt meci al grupei se vor înfrunta Croația și Cehia, vicecampioana mondială fiind obligată să obțină un rezultat pozitiv pentru a nu risca să părăsească turneul final încă din faza grupelor.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11